Afbeelding
Foto: Willem Krol

Wethouder Kees van Velzen: 'Op vrijdag ga ik beseffen dat het over is'

Politiek

Teylingen • Nog één dag en dan is de politieke carrière van wethouder Kees van Velzen in Teylingen voorbij. Na twaalf jaar in de gemeenteraad en aansluitend acht jaar als wethouder, trekt hij op donderdagavond 31 mei voor de laatste keer de deur van het gemeentehuis achter zich dicht.

"De laatste keer dat ik heb gesolliciteerd, was in 1974. Ik heb nu, met mijn 61 jaar, voor het eerst een CV gemaakt." Kees van Velzen zit er ontspannen bij in zijn werkkamer. De puzzels - een bekende hobby van de wethouder- hangen nog aan de muur. Een week voordat het erop zit, heeft hij de laatste afspraken. Niet alleen interviews, maar ook nog besprekingen met vertegenwoordigers van verenigingen of van andere projecten. "Na dit interview zit ik nog om tafel met mensen van de kinderboerderij de Klaprooshof. We gaan nog praten over de nieuwbouwplannen."

Lang een reserverol

Acht jaar lang was Van Velzen wethouder in de gemeente waar hij is geboren en getogen. Voorafgaand zat hij al twaalf jaar namens het CDA in de raad van Voorhout. De politieke carrière begon eerder. "Bij de verkiezingen van 1982 werd ik in het najaar van 1981 benaderd door de toenmalige wethouder Jos Huigsloot. Ik had hem goed leren kennen door de nieuwbouw van de Spelewei, waarbij ik als secretaris van de jeugdraad veel met de gemeente om de tafel had gezeten. Ik kreeg meteen een vrij hoge positie, maar haalde de gemeenteraad net niet. Dat is heel lang zo gebleven. Ook in 1986 en 1990 was ik eerste reserve. In 1994 stond ik hoog genoeg, maar belandde door voorkeurstemmen toch weer in de rol als reserve. Pas in 1998 werd ik eindelijk in de raad gekozen. Ik was toen eigenlijk al heel lang betrokken."

Lees het hele interview in De Teylinger van woensdag 30 mei. 

Uit de krant