Kindergemeenteraad staat donderdag voor lastige keuze | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
De leerlingen van de Antonius vergaderen in de raadzaal. | Foto: pr.
De leerlingen van de Antonius vergaderen in de raadzaal. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Teylingen

Kindergemeenteraad staat donderdag voor lastige keuze

  Politiek

Teylingen • De kindergemeenteraad van Teylingen vergadert op donderdag 7 juni om 19.00 uur in de raadzaal in Voorhout. De kindergemeenteraad wordt gevormd door leerlingen van vijf groepen 8 van de basisscholen. De kinderraadsleden mogen 2.000 euro verdelen over vier projecten die zijn ingediend door verenigingen en maatschappelijke organisaties.

De gemeente wil kinderen laten ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Tijdens de kindergemeenteraad gaan ze met elkaar in debat in de echte raadzaal.

De kinderen moeten dit keer kiezen uit vier projecten. Wil de kindergemeenteraad geld geven voor nieuwe schommelbanken voor verstandelijk beperkte mensen van 's Heeren Loo of is een zwemles voor een volwassen vluchtelingen nuttiger? Gaat het budget naar G-golf (een toernooi voor gehandicaptengolf) of een tent voor scoutinggroep Tjarda, die ook door andere verenigingen kan worden gebruikt? Op donderdag 7 juni hakken de kinderraadsleden de knoop door.

Deelnemende scholen

De scholen die deze keer meedoen zijn De Achtbaan (Beukenrode en Distelweg), De Antonius, Het Bolwerk en De Regenboog. De klassen worden van begint tot eind begeleid door raadsleden van de gemeente Teylingen: Edith Alkemade (D66), Lena Budko (GroenLinks), Robin Konings (VVD), Frans Nederstigt (ChristenUnie), Dion Piket (Trilokaal) en Monique de la Rie (VVD). Zij geven eerst een gastles op school. Daarna komt de hele klas naar het Bestuurscentrum om een commissievergadering na te spelen. De kinderen kiezen daarna zelf welke vijf leerlingen hun klas mogen vertegenwoordigen in de kindergemeenteraad.

De vergadering op donderdag 7 juni is het slotstuk van het project, waar de leerlingen de afgelopen weken naar toe hebben geleefd.

Tweede keer

Eerder dit jaar was de eerste Kindergemeenteraad van dit schooljaar. Toen mochten leerlingen van De Achtbaan (Cluster), De Andreasschool en De Startbaan ook 2.000 euro verdelen.

Zij stelden in februari 900 euro beschikbaar voor een boottochtje voor mensen met een verstandelijke beperking. De projecten Junior fietsmaatjes en de handbalvereniging Foreholte ontvangen allebei een cheque van 500 euro. Aan Kunst voor kids in het Overbosch werd 100 euro geschonken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>