ISD wil beleid loonkostensubsidie toch aanpassen | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Regio

ISD wil beleid loonkostensubsidie toch aanpassen

  Politiek

Regio • Het dagelijks bestuur van de ISD Bollenstreek (ISD) wil het beleid voor de loonkostensubsidie aanpassen naar de situatie van voor 1 januari 2018. 

Vanaf 1 januari 2018 is het beleid voor de loonkostensubsidie voor werkgevers gewijzigd. Werkgevers kunnen vanaf die datum in beginsel nog voor maximaal 25,5 uur per week loonkostensubsidie krijgen.

"Aanleiding van de beleidsaanpassing was het beheersbaar houden van de stijgende uitgaven voor de loonkostensubsidie, een goede balans tussen de loonkosten die de werkgever heeft en de bijdrage van de Overheid, maar vooral het inzetten op duurzame en houdbare uitstroom van deze doelgroep. Het dagelijks bestuur vindt het belangrijk dat deze mensen bij een werkgever een vast contract krijgen en niet na een tijdelijk contract weer zonder werk zitten," schrijft de ISD in een persbericht.       

Kamervragen
Naar aanleiding van Kamervragen, de reactie van de staatssecretaris daarop en een overleg dat de ISD met het ministerie heeft gehad, is de conclusie van het overleg dat partijen op belangrijke onderdelen het juridisch niet eens zijn met elkaar.

Het dagelijks bestuur heeft de laatste maanden een aantal scenario's onderzocht. Ook heeft zij extern juridisch advies gevraagd. De huidige regeling lijkt juridisch niet houdbaar. Niettemin vindt het dagelijks bestuur een duurzame en houdbare uitstroom belangrijk. Het bestuur ziet een duurzame arbeidsrelatie als een verantwoordelijkheid voor gemeenten én werkgevers. De komende tijd onderzoekt het bestuur nader welke mogelijkheden er zijn om die samenwerking verder te stimuleren.

Gemeenteraden nemen besluit

De gemeenteraden hebben eind 2017 het loonkostensubsidiebeleid vanaf 1 januari 2018 via een verordening vastgesteld en moeten over het terugdraaien van het beleid een formeel besluit nemen. De ISD maakt voor de raden een voorstel inclusief een inschatting van de financiële consequenties. De verwachting is dat de gemeenteraden na de zomerperiode hierover een besluit nemen.

Hoewel de gemeenteraden het beleid formeel nog moeten vaststellen handelt de ISD, bij zowel bestaande als nieuwe aanvragen op basis van het beleid, zoals dat voor 1 januari 2018 van toepassing was.
 

Contact met ministerie

De ISD neemt over dit besluit contact op met het ministerie en vraagt het ministerie bij de plannen voor loondispensatie aandacht te besteden aan duurzame en houdbare uitstroom.       


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>