Hart van Holland genomineerd voor Aan de slag trofee | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Enkele wethouders ontvangen de nominatie uit handen van Heleen Groot, directeur van Aan de Slag. | Foto: pr.
Enkele wethouders ontvangen de nominatie uit handen van Heleen Groot, directeur van Aan de Slag. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Regio

Hart van Holland genomineerd voor Aan de slag trofee

  Politiek

Regio • De tien Hart van Holland gemeenten zijn genomineerd voor de Aan de slag trofee van het landelijke programma Aan de slag met de Omgevingswet. De gemeenten kregen deze nominatie voor de inspirerende omgevingsvisie die zij gezamenlijk maakten onder aanvoering van Zoeterwoude en Leiden. Op maandag 10 september wordt bekend gemaakt wie de trofee krijgt.

De regiogemeenten - Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Kaag en Braassem, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten, Wassenaar en Leiden – werkten samen aan de Omgevingsvisie Hart van Holland. Niet eerder stelden tien gemeenten samen een omgevingsvisie op.

Doorpakken

De gemeenten kregen de nominatie op vrijdag 15 juni uit handen van Heleen Groot (directeur van het interbestuurlijke programma Aan de slag met de Omgevingswet): "We vinden het zeer te prijzen dat tien samenwerkende gemeenten in de regio het Hart van Holland, erin zijn geslaagd echt gezamenlijk en op een bijzondere manier een regionale agenda omgevingsvisie 2040 te maken. Hierbij hebben Leiden als grootste gemeente en Zoeterwoude als kleinste beiden als grote doorpakkers het traject getrokken. Hier wordt gewerkt in de geest van de Omgevingswet en jullie verdienen het om in het zonnetje gezet te worden! Van harte gefeliciteerd met deze nominatie."

De nominatie werd overhandigd tijdens een conferentie waarbij de raadsleden en betrokken besturen van de tien gemeenten en het Hoogheemraadschap van Rijnland aanwezig waren.

Stemmen

De Aan de slag trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan een project waarbij op inspirerende wijze aan de slag is gegaan met de Omgevingswet. Er zijn dit jaar zes genomineerden. Hart van Holland is de eerste. De komende weken wordt er steeds weer een nieuwe nominatie bekend gemaakt. Vanaf 15 augustus kan iedereen stemmen op de genomineerden via aandeslagmetdeomgevingswet.nl.

Minister Ollongren reikt op maandag 10 september de trofee uit tijdens het Praktijkfestival Omgevingswet in Den Haag.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>