Aanpassingen voor (brom)fietsers rotonde Nagelbrug | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Voorhout

Aanpassingen voor (brom)fietsers rotonde Nagelbrug

  Politiek

Voorhout • Zo spoedig als het mogelijk is vindt aan de Rijnsburgse zijde van de rotonde Nagelbrug een herinrichting plaats om de (brom)fietser duidelijk te leiden van en naar het fietspad richting het tunneltje. Dit antwoordt B&W op vragen die Trilokaal-raadslid Fons Welters onlangs stelde.

Door Nico Kuyt

Welters constateerde dat (brom)fietsers die uit Rijnsburg komen en naar Voorhout of richting Leiden willen, vaak rechtdoor de rotonde op gaan in plaats van via het fietspad en de tunnel. En inderdaad, de situatie is nog niet optimaal, zo geeft B&W aan, alhoewel er een verbodsbord staat dat (brom)fietsers niet rechtdoor de rotonde op mogen rijden. Tevens staat er een bord met 'verplicht (brom)fietspad' op het pad richting de tunnel.

Aanvullend bord

Om de situatie tijdelijk extra te verduidelijken plaatst de gemeente nog een aanvullend tekstbord '(brom)fietsers oversteken' met een pijl. De realisatie van de rotonde is de verantwoordelijkheid van de provincie en dus ook het maken van een veilige fietsoversteek bij de kruising naar het BNS-terrein en de Rijnsburgerweg. Na diverse overleggen tussen de provincie, de verkeersadviseur van de politie en de gemeente ligt er nu een definitief ontwerp voor een aan te leggen veilige oversteek. Daarbij wordt het (brom)fietsverkeer komend vanuit Rijnsburg via een wegversmalling en palen naar de overkant geleid. Verder komt er een inritconstructie ter hoogte van de zijweg BNS-terrein, waardoor zowel voetgangers als (brom)fietsers hier voorrang hebben op het autoverkeer. En het (brom)fietsverkeer vanaf de rotonde wordt geleidelijk op de Rijnsburgerweg gebracht.

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor uitvoering van de maatregelen, waaronder onder andere de benodigde vergunningaanvragen. Provincie en gemeente trekken hierin gezamenlijk op met de intentie de maatregelen zo spoedig mogelijk te realiseren, aldus B&W.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>