B&W wil stoppen met traject voor aanleg fietspad door Roodemolenpolder | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

B&W wil stoppen met traject voor aanleg fietspad door Roodemolenpolder

  Politiek

Teylingen • Het college van burgemeester en wethouders wil stoppen met het project 'Fietspad Roodemolenpolder'. De uitgangspunten voor de aanleg van het fietspad tussen de wijk Oosthout in Voorhout en de Postwijk in Sassenheim zijn in de afgelopen jaren dusdanig gewijzigd dat het college voortzetting niet meer verantwoord acht. Het definitieve besluit hierover wordt in de raadsvergadering van 27 september genomen.

De plannen voor een nieuwe fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim bestaan al lange tijd. De verbinding van ongeveer 400 meter is opgenomen in diverse beleids- en visiedocumenten. Het fietspad was destijds een initiatief van de provincie Zuid-Holland en ook de gemeente zette zich hiervoor in.

Kosten grootste probleem

Door wijzigingen in financiële uitgangspunten en onderhandelingen over grondverwerving is de verwachte realisatiedatum (oorspronkelijk 2010) gedurende het proces  steeds verder opgeschoven. Het college acht voortzetting van het project om verschillende redenen nu niet meer verantwoord.

In tegenstelling tot voorheen is gemeente verantwoordelijk voor de realisatie van het project en moet ze 50 procent van de projectkosten bijdragen. Er is weliswaar een subsidie aangevraagd bij Holland Rijnland voor een deel van de gemeentelijke kosten, maar toekenning daarvan is onzeker. Daarnaast is er een reëel risico op kostenoverschrijding, omdat de raming verouderd is.

Onderhandeling

Ook liggen de onderhandelingen over de grondverwerving al enige tijd stil, omdat het verschil tussen vraag en aanbod erg groot is. Het college acht de kans niet groot dat grondverwerving slaagt binnen het hiervoor geraamde bedrag en de randvoorwaarden van de Visie Roodemolenpolder.

Destijds was het fietspad een provinciaal initiatief, nu moet de gemeente een eigen afweging maken tussen de baten van het fietspad en de kosten. Na afweging van de voor- en nadelen, stelt het college de raad voor om te stoppen met de verdere ontwikkeling.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>