Afbeelding
Foto: GoogleMaps

CDA wil oplossing wegdek Vogelenbuurt

Politiek

Sassenheim • Raadslid Peter Scholten (CDA) vindt de reparaties aan het wegdek op de hoek van de Willem Warnaarlaan en de Elbalaan 'beneden peil'.

Door Nico Kuyt

Met de inwoners van de buurt constateert Scholten dat het wegdek op de hoek geregeld gaten of andere beschadigingen heeft. Met name voor fietsers is de situatie in zijn ogen regelmatig gevaarlijk. In de laatste tien jaar is het euvel door bewoners diverse keren gemeld, waarna de gemeente maatregelen trof. Maar telkens is het wegdek na anderhalf of twee jaar opnieuw defect. Eén keer is zelfs geconstateerd dat bij regen met koud asfalt enkele gaten gedicht zijn. Toen was ook na enkele maanden het wegdek weer stuk.

Slecht werk

"Al met al is sprake geweest van slecht werk. Een wegdek van goed aangebracht bitumen heeft gewoonlijk, zelfs in bochten van snelwegen, een levensduur van meer dan 8 jaar. Zo ligt het asfalt van de rotonde Parklaan er al meer dan tien jaar zonder dat daar, voor zover bekend, reparaties hebben plaatsgevonden. En dat met een veel hogere belasting door (vracht)verkeer," aldus Scholten. Een door hem geraadpleegde civiel ingenieur van Rijkswaterstaat geeft aan dat, ook in de Vogelbuurt, het goed mogelijk moet zijn om asfalt neer te leggen dat een levensduur heeft van tenminste acht jaar. "Het nadeel van repareren en gaten vullen is dat deze reparatie er vaak snel weer uitgereden wordt. Dus vaak een lapmiddel," citeert Scholten hem en verlangt dat B&W de situatie grondig onderzoekt en passende actie onderneemt.

Uit de krant