Logo deteylinger.nl
Foto: PR

Voorhoutse ouder vraagt verbetering speelplek

  Politiek

Voorhout • Een ouder heeft onlangs een email naar de gemeenteraad gestuurd met de wens voor een vervroegd naar een hoger plan verheffen van de speelgelegenheden in de omgeving Willem Barthoenstraat, Ludolph Bohlenstraat en Dirck van Delffstraat.

Door Nico Kuyt

Enkele jaren geleden is de speelplaats aan de Dirck van Delffstraat verwijderd en de buurt heeft nu nog één speelplaats aan de Willem Barthoenstraat. Aan de Dirck van Delffstraat bevindt zich momenteel een klein, kaal grasveld, wat volgens de schrijver destijds wel anders opgelost had kunnen worden, bijvoorbeeld met kunstgras en twee vaste doeltjes. De speelplaats aan de Willem Barthoenstraat komt pas in 2021 aan de beurt voor renovatie. "Er is dus al enkele jaren geleden een speelplaats verdwenen in onze wijk en de kwaliteit van de andere is niet verhoogd ter compensatie", concludeert de ouder.

In 2021 zijn de meeste kinderen in de buurt de speelplaats aan de Willem Barthoenstraat ontgroeid, maar op dit moment nog niet oud genoeg om zelfstandig naar andere speelplaatsen te gaan. En in andere wijken zijn een aantal mooie speelplaatsen geschapen en de kinderen willen liever daar spelen omdat er meer en leuker aanbod van speeltoestellen, zand en water is.

"Het contrast tussen de speelplaats aan de Willem Barthoenstraat en het aanbod van nieuwe/ gerenoveerde speelplaatsen (en zelfs andere bestaande speelplaatsen in de Schoutenbuurt) is simpelweg té groot en dat kan ik niet uitleggen aan mijn kinderen..", schrijft de ouder, die aangeeft dat de speelplaats aan de Willem Barthoenstraat voldoende ruimte biedt om meer en kwalitatief aanbod te realiseren op loopafstand voor de hele wijk. 

Meer berichten