Afbeelding
Foto: CC0

Raad akkoord met verbod op voeren van duiven

Politiek

Teylingen • De fracties in de gemeenteraad zijn in de raadscommissie Bestuur akkoord gegaan met een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Daarmee is het onder andere verboden om hinderlijke dieren, zoals duiven, te voeren op openbaar terrein.

Door Nico Kuyt

Het ontlokte bij Fred Koot (D66) nog wel een punt van kritiek. "Als ik in het park de koolmeesjes ga voeren en er komt toevallig een duif bij, word ik dan in de kraag gegrepen?". Hij zette een vraagteken bij de handhaving van het nieuwe artikel.

Burgemeester Carla Breuer gaf aan dat in het centrum van Sassenheim veel overlast heerst van de vogels. Met het nieuwe artikel in de APV kunnen personen die duiven voeren door de ordehandhavers worden aangesproken om het niet te doen. Op dit moment hebben de handhavers daartoe geen middelen. Haar woorden overtuigde Koot niet, hij bleef een scepticus, maar kon verder wel instemmen.

Uitstallingen

Naast het verbod van de duiven zijn er ook nog bepalingen in de APV opgenomen over de plaatsing van e-laadpalen en voor het openbreken van de weg is geen vergunning meer nodig. Een aanscherping van de regels voor het plaatsen van uitstallingen staat ook in de APV. Zo wil de raad belemmeringen op de weg voor onder andere voetgangers tegengaan.

De wijziging van de APV gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad voor een definitief besluit.

Uit de krant