Roep om licht op fietspad langs N444 | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Na de wegwerkzaamheden aan de N444 is bij het vernieuwde fietspad geen verlichting aangebracht.
Na de wegwerkzaamheden aan de N444 is bij het vernieuwde fietspad geen verlichting aangebracht. (Foto: MV)
Voorhout

Roep om licht op fietspad langs N444

  Politiek

Voorhout • Het jongste lid van de gemeenteraad, Martijn van Duijvenbode (Trilokaal), wil dat B&W de provincie aanspoort iets te doen aan de gebrekkige verlichting langs de N444 tussen de rotonde Nagelbrug en de A44.

Door Nico Kuyt

Afgelopen oktober 2018 is door de provincie het weggedeelte verbreed en ingericht volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig. Er is nu meer afstand tussen het fietspad en hoofdrijbaan en er is een geleiderail geplaatst tussen de weg en de trekvaart. De maximumsnelheid is verhoogd naar 80 kilometer per uur. Op zich een mooie verbetering, echter de provincie wil de nadelige effecten van verlichting op de flora, fauna en lichtvervuiling tegengaan en verlicht het fietspad niet.

Bij Van Duijvenbode komen diverse signalen van inwoners dat zij zich in het donker onveilig voelen en slecht zicht hebben in het donker. Op de fiets wordt men enigszins verblind door de verlichting van de auto's, maar ook de knik vlak voor de Nagelbrug is niet gemakkelijk te zien en de lantaarnpalen in dit stuk staan niet aan of werken niet. Hij vraagt nu B&W om bij de provincie aan te kaarten en zich sterk maken voor een verlichting of een ander innovatief middel, zoals lichtgevende belijning. Overdag laden ze op en wanneer het donker is, geven ze licht. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>