Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Hans Schalk

Nog geen OZB-verlaging voor verenigingen

  Politiek

Teylingen • B&W ontraadt de gemeenteraad om nu te besluiten om sportclubs, scouting- en speeltuinverenigingen, dorps- en buurthuizen en andere ANBI en SBBI's het lage OZB-tarief te laten betalen.

Door Nico Kuyt

Dat is het antwoord van B&W op vragen van CDA-raadslid Peter Scholten. Scholten legde de vraag voor vanwege het amendement Omtzigt, die deze mogelijkheid biedt. Op dit moment loopt het amendement bij het Rijk en moet nog vastgesteld worden door de Eerste Kamer. Daarom ontraadt B&W om op dit moment de verordening OZB aan te passen.

B&W wil eerst de wetgeving afwachten, omdat er nogal wat onduidelijkheden zijn over de wijzigingen. Daarom is er ook nog geen modelverordening van de Vereniging Nederlands Gemeenten voorhanden.

Compensatie

B&W staat wel positief tegenover het idee om clubs, verenigingen en dergelijke te compenseren voor de hogere OZB. Een voorlopige berekening geeft wel een vermindering van de gemeentelijke opbrengsten van meer dan 100.000 euro aan en tevens een verlaging van de uitkering voor de gemeente vanuit het Rijk.

Meer berichten