Huisvesting arbeidsmigranten onder de loep | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Teylingen

Huisvesting arbeidsmigranten onder de loep

  Politiek

Teylingen • Er lopen handhavingstrajecten in verband met illegale huisvesting van arbeidsmigranten in Voorhout en Sassenheim. B&W start een onderzoek naar meer van zulke al dan niet illegale bewoning en de overlast. Hier wordt de komende maanden aan gewerkt.

Door Nico Kuyt

Voor beide trajecten is er vanuit de gemeente een handhavingsverzoek ingekomen. In Voorhout is eind november aan de eigenaar aangekondigd dat er handhavend zou worden opgetreden. Eind december is nog een keer gekeken of de overtreding voortduurt. Daarna is de eigenaar een dwangsom opgelegd. In Sassenheim is eveneens aan de overtreders aangekondigd dat er handhavend wordt opgetreden tegen het gebruik van de panden aldaar. Het onderzoek is gestart naar nog meer problemen in de gemeente met zulke bewoning.

Breder

Het onderzoek wordt breder getrokken dan alleen handhavingszaken. "Het gaat om onderwerpen als fatsoenlijk wonen, ondermijning en voorkomen van opkopen van huizen. Dat vraagt onder meer onderzoek naar (illegale) huisvestingssituaties, zicht op benodigde huisvestingscapaciteit (en hoe die gerealiseerd kan worden) en het vraagstuk integratie. Hier wordt de komende maanden aan gewerkt", aldus burgemeester Carla Breuer.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>