Bezwaren Endepoellaan ongegrond verklaard | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Bezwaren Endepoellaan ongegrond verklaard

  Politiek

Warmond • De 33 bezwaarmakers tegen de bouw van 28 woningen aan de Endepoellaan 51 tot en met 105 onder de naam Hof van Liduina zijn ongegrond verklaard. De bezwaren gingen met name over de wijze van heien.

Door Nico Kuyt

De omwonenden kwamen te weten dat er geheid zou worden door het slaan van prefab heipalen in plaats van een meer trillingsarme methode. Zij vrezen ernstige schade aan de woningen en tekenden bezwaar aan tegen de verstrekte vergunning. De Bezwaarcommissie adviseerde B&W om het protest ongegrond te verklaren. De vergunning is niet in strijd met het bouwbesluit en het is niet mogelijk om daarin een trillingsarme funderingsmethode te eisen. Er is nog niet duidelijk hoeveel trilling zal ontstaan en om die reden ook niet op welke wijze van funderen zal worden toegepast.

Voor de start van de werkzaamheden moet vergunninghouder VORM een bouwveiligheidsplan met trillingsonderzoek indienen, waarin voldoende aannemelijk moet worden gemaakt dat er een wijze van funderen wordt toegepast waarbij de trillingen binnen de normen blijven. Anders gaat B&W niet akkoord en zal niet gestart mogen worden.

B&W nam het advies van de Bezwaarcommissie over en besloot de bezwaren ongegrond te verklaren. Wethouder Bas Brekelmans gaat overigens nogmaals in overleg met VORM om de mogelijkheden voor het toepassen een trillingsarme wijze van funderen te bespreken. Intussen loopt ook nog de vraag of en wanneer de woningen wel gerealiseerd worden. Terwijl de bezwaarprocedure liep gaf VORM aan geen mogelijkheden te zien om de woningen te realiseren vanwege de gestegen bouwkosten. De gemeente heeft een overeenkomst met VORM waarin maximale verkoopprijzen zijn opgenomen. Ook hierover voert de wethouder met VORM overleg. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>