Afbeelding
Foto: pr

Motie tegen geluidsoverlast Schiphol

Politiek

Teylingen • Het CDA dient in de raadsvergadering van donderdag 7 maart een motie in om aan het Rijk een 'Teylings geluid' te laten horen rond de overlast van vliegtuigen van en naar Schiphol. De motie dringt aan op het alsnog uitvoeren van een onderzoek naar de effecten op de lange termijn van de luchtvaart op de gezondheid van de inwoners in de omgeving van de luchthaven. En tevens spreekt het de wens uit voor een reductie van het aantal (nacht)vluchten.

Door Nico Kuyt

De directie van Schiphol koestert het idee het aantal vluchten verder uit te breiden. Dit zorgt voor een toenemende geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof. Nu al is er een negatieve invloed van de vluchten op het woonklimaat, de nachtrust en de gezondheid van de inwoners van Teylingen, vindt het CDA. De partij meent dat daarom een verdere toename moet worden tegengegaan en er juist ingezet moet worden op een vermindering daarvan. Een verdere toename is in de ogen van de fractie niet meer acceptabel.

Wordt de motie aangenomen, dan stuurt B&W deze naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat, de regering en de leden van de Tweede Kamer. De fracties van GroenLinks en ChristenUnie hebben in de raadscommissie Ruimte al aangegeven mede-indiener te willen zijn. Collegepartij Trilokaal was positief over de motie, maar de VVD is tegen. D66 bespreekt het nog even in eigen kring welk standpunt de fractie zal innemen. Mochten coalitiepartijen VVD en D66 tegenstemmen, dan hebben zij geen meerderheid in de raad.

Uit de krant