CDA Zuid-Holland voor een impuls van de Ruïne van Teylingen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De CDA'ers doen in verkiezingstijd ook de Ruïne van Teylingen aan.
De CDA'ers doen in verkiezingstijd ook de Ruïne van Teylingen aan. (Foto: pr.)
Teylingen

CDA Zuid-Holland voor een impuls van de Ruïne van Teylingen

  Politiek

Teylingen • De campagnebus van het CDA Zuid-Holland deed zaterdag 9 maart de Ruïne van Teylingen en Sassenheim aan om de inspanningen van Stichting Beheer Kasteel Teylingen een hart onder de riem te steken.

De CDA-statenleden, gedeputeerde Adri Bom- Lemstra en de kandidaten voor de verkiezingen werden warm onthaald door voorzitter Gerard Rutgerink, vrijwilligers in Middeleeuwse kledij, burgemeester Carla Breuer en de lokale CDA afdeling.

Provinciale Staten kandidaat uit Warmond Hans van Ek: "Cultureel erfgoed als de ruïne van Teylingen is onlosmakelijk verbonden met de gemeenten in de provincie. Cultureel erfgoed vertelt ons wie we zijn en is het waard om door te geven. Het CDA Zuid-Holland wil dan ook extra geld beschikbaar stellen voor het behoud van cultureel erfgoed in onze provincie".

Om alvast de daad bij het woord te voegen werd door Van Ek en kandidaat voor het Waterschap Rijnland Carla Hilverda uit Voorhout symbolisch een metseltroffel overhandigd aan de voorzitter van de Stichting. Om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten werd hen een taart aangeboden.

Gerard Rutgerink bevestigde de woorden van fractievoorzitter Reny Wietsma dat het CDA zich al jarenlang inzet voor het behoud van het kasteel. Hij kijkt net als haar uit naar de behandeling van een aantal voorstellen in de gemeenteraad die het voormalige huis van Jacoba van Beieren een stevige impuls moeten geven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>