Raad akkoord bouwplan Residence Rusthoff | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Het ontwerp voor de nieuwbouw op de plek van Villa Rusthoff. | Foto: pr.
Het ontwerp voor de nieuwbouw op de plek van Villa Rusthoff. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Raad akkoord bouwplan Residence Rusthoff

  Politiek

Sassenheim • De gemeenteraad kon unaniem akkoord gaan met het ontwerp voor de bouw van twaalf koopappartementen en een horecagelegenheid op Hoofdstraat 222-224, de plek van de voormalige Villa Rusthoff.

Door Nico Kuyt

In de raad klonken nog wel enkele vragen over het plan. Dit betrof de compensatie van sociale huurwoningen en de leenauto.

De gemeente heeft als norm gesteld dat een bouwplan 35 procent sociale woningbouw dient te hebben. Voldoet het er niet aan, dan wordt het afgekocht door een storting in het sociaal bouwfonds van de gemeente, waarvan elders sociale woningen terug kunnen komen. Dit bouwplan voldoet niet aan de 35 procent, maar de ontwikkelaar realiseert op Hoofdstraat 208a vier sociale huurwoningen. Samengevoegd komt het uit op 30,8 procent. De vraag in de raad werd wel gesteld waarom de ontwikkelaar met dit plan het verschil naar 35 procent niet stort in het fonds. Maar wethouder Bas Brekelmans gaf aan dat het aantal sociale woningen naar gebruik naar beneden wordt afgerond. In dit geval is de 4,5 naar 4 afgerond en dus afdoende. Elk plan moet wel minimaal 30 procent sociale woningen hebben om te voldoen.

Parkeren

Een tweede pijnpunt was de elektrische leenauto die beschikbaar gesteld wordt voor de vier sociale woningen op Hoofdstraat 208a. Met de ene parkeerplaats voldoet het plan aan de parkeernorm, want de extra benodigde parkeerplaatsen voor deze vier waren niet op het perceel of openbaar gebied te realiseren. Echter, als iemand al een auto heeft, wordt deze dus wel ietwat opgedrongen. Toch kon de gemeenteraad unaniem instemmen, vanwege de behoefte die er is aan woningen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>