ChristenUnie hekelt B&W-memo over skatebaan | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Johan Kranenburg
Teylingen

ChristenUnie hekelt B&W-memo over skatebaan

  Politiek

Voorhout • Raadslid Frans Nederstigt (ChristenUnie) is verbolgen over het, zoals hij het noemt, 'prutswerk' van een mededeling aan de raad over het stoppen van het initiatief uit 2017 van enkele jongeren voor het realiseren van een skatebaan in Voorhout. De gemeenteraad is met de memo naar zijn oordeel 'onjuist geïnformeerd'. De fractie heeft een motie opgesteld waarover de raadscommissie Bestuur, waarschijnlijk in april, gaat spreken.

Door Nico Kuyt

In de mededeling gaf B&W aan dat er in Voorhout geen geschikte plek te vinden is voor de baan. Het epistel, waarover de krant vorige week kond deed, liet bij Nederstigt enig stoom uit zijn oren ontsnappen. De memo bevat naar zijn oordeel 'een ruime schakering aan feitelijke onjuistheden' en daarmee heeft B&W 'de gemeenteraad verkeerd geïnformeerd'. Onder andere kloppen de leeftijden van de initiatiefnemers niet, er is een gebrek aan communicatie geweest in tegenstelling wat de memo beweert, redenen worden aangedragen die onjuist zijn, data kloppen niet, de initiatiefnemers wilden juist geen BMX-baan, maar een stuntstepskatebaan geschikt voor stepjes, skateboard, fiets, inline skates, en dergelijke. De memo schrijft dat de jongeren nu op een leeftijd zijn dat het voor hen niet meer de hoogste prioriteit heeft, maar dat is volgens Nederstigt ook niet waar. "De jongens zijn nu 11 en 10. Wat wel klopt is dat het momentum uit het initiatief is. Én met het huidige tempo zijn ze waarschijnlijk volwassen voor het park gerealiseerd is." De jongeren dienden het initiatief in, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de kinderen die ná hen zouden komen.

Onzorgvuldig

Hij wijst verder nog op een toezegging van wethouder Bas Brekelmans om te kijken of het mogelijk valt in te passen in Sportpark Elsgeest. "De initiatiefnemers zijn uiteraard teleurgesteld dat het geen doorgang kan vinden, maar ze waren er altijd van doordrongen dat dit een mogelijke uitkomst zou zijn. Waar de initiatiefnemers met name moeite mee hebben, is dat een toezegging van de ene wethouder ongedaan gemaakt kan worden door de volgende wethouder. Het geheel ging bijzonder voortvarend van start maar is ergens in de organisatie vastgelopen. De onzorgvuldigheid in dit memo is daar een passende illustratie bij", aldus Nederstigt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>