Woningen in bollenschuur Bergman | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:
Sassenheim

Woningen in bollenschuur Bergman

  Politiek

Sassenheim • B&W gaat 'in principe' akkoord met de komst van woningen op het perceel Teijlingerlaan 69 naast de Ruïne van Teylingen. Om te polsen of zijn plan een kans van slagen heeft, had de initiatiefnemer hiertoe zo´n aftastend verzoek ingediend.

Het gaat daarbij om het verbouwen van de voormalige bollenschuur, gebouwd in 1914 in opdracht van de gebroeders Bergman en een rijksmonument, tot maximaal zes woningen en het bouwen van maximaal twee woningen min of meer ter plaatse van de 'narcissenloods' op het terrein achter de bollenschuur. Het overige deel van het terrein blijft onbebouwd en krijgt een open karakter.

De voormalige bollenschuur verkeert in een staat van verval. Het gebouw staat al geruime tijd leeg. De eigenaar heeft maatregelen moeten treffen om verdere achteruitgang te voorkomen. Met de nieuwe bestemming krijgt het gebouw een herstart. De naastgelegen Ruïne van Teylingen wordt met de ontwikkeling beter zichtbaar en beleefbaar, vooral vanaf de Teijlingerlaan. De volgende fase is een verdere uitwerking van een inrichtingsplan met daarin de ontsluiting, parkeren en een zo zorgvuldig mogelijke inbedding van de ontwikkeling in de omgeving.

Om de woningen mogelijk te maken moet ook het geldende bestemmingsplan worden aangepast en allerlei onderzoeken gedaan, zoals een akoestisch onderzoek naar de geluidsbelasting op de toekomstige woningen van het kraanverhuurbedrijf Bontje. (NK)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>