Commissie stelt kleinere restafvalbak voor | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Teylingen

Commissie stelt kleinere restafvalbak voor

  Politiek

Teylingen • Op dit moment is het nieuwe afvalbeleid van de gemeente in wording. In de raadscommissie Bestuur gaf D66 aan wethouder Rob ten Boden vorige week nog een suggestie mee. Voer naast de huidige twee maten nog een kleine afvalcontainer van 80 liter in, om zo het scheiden te stimuleren.

Het idee kwam bij Edith Alkemade (D66) op na een werkbezoek in Haarlemmermeer bij de afvalverwerker Meerlanden. Die gemeente heeft, naast de afvalbak voor groente-, fruit- en tuinafval van 120 liter, een keuze uit drie maten voor het restafval, namelijk 80, 120 en 240 liter. Hiervoor gelden verschillende tarieven, waarbij de kleinste via de afvalstoffenheffing het goedkoopste is. In de commissie vroeg Alkemade af of een toevoeging van een kleine container van 80 liter ook niet voor Teylingen zinvol zou zijn. Het financiële voordeel voor de inwoners tussen de huidige grote van 240 en kleine bak van 140 liter voor restafval is nu nog weinig. Zo'n goedkopere mini-bak zou hen kunnen aansporen tot meer scheiden. Steun kreeg zij van de fracties om er in ieder geval naar te kijken.

Wethouder Rob ten Boden neemt het mee. In juli gaat de gemeenteraad een nieuw afvalbeleid vaststellen om tot betere scheiding te komen. Vooraf komt hij naar de commissie van 10 april met een aantal mogelijke scenario's' voor een bespreking. (NK)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>