Schot in skeelerbaan bij Warmondse IJsclub | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Nico Kuyt
Warmond

Schot in skeelerbaan bij Warmondse IJsclub

  Politiek

Warmond • Als het bestuur van de Warmondse IJsclub (WIJC) akkoord gaat, besluiten de leden van de club medio mei over de afspraken met de gemeente en de VvE Karpers en Forellen over licht, geluid, parkeren en communicatie rond de nieuwe skeelerbaan op het veld van de club.

Door Nico Kuyt

De komst van een skeelerbaan wekte veel weerstand op bij de omwonenden van de Leidse Merenwijk die grenzen aan de Veerpolder. Er volgde een lange procedure van gesprekken, bezwaar en beroep die eindigde bij de Raad van State. Die verwierp op 6 februari 2019 het hoger beroep en daarmee zijn alle juridische hobbels geslecht.

Het heeft allemaal wat geduurd sinds de club de aanvraag deed in juli 2016, de economische situatie stond in die tijd niet stil en dat maakte het voor de club nodig om opnieuw offertes op te vragen en zich in te spannen het duurdere financiële plaatje rond te krijgen. Daarnaast is er een concept gebruiksovereenkomst en recht van opstal opgesteld met een raamwerk van afspraken. Die liggen nu ter beoordeling voor aan het bestuur van WIJC. Wanneer deze akkoord is zal het dat raamwerk voorleggen aan haar Algemene Ledenvergadering (ALV). Het bestuur verwacht dat dit medio mei is afgerond. Uiteindelijk stelt B&W de documenten definitief vast.

Naast de gebruiksovereenkomst en het recht van opstal gaat het daarbij ook over een subsidiebeschikking en een convenant tussen gemeente, de ijsclub en omwonenden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>