Commissie niet voor wilde plannen voor Ruïne van Teylingen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
'Een beperkte ontwikkeling en geen circus bij de Ruïne van Teylingen', vindt de commissie Welzijn. | Foto: archief
'Een beperkte ontwikkeling en geen circus bij de Ruïne van Teylingen', vindt de commissie Welzijn. | Foto: archief (Foto: pr.)

Commissie niet voor wilde plannen voor Ruïne van Teylingen

  Politiek

Voorhout • Geen busladingen toeristen naar de Ruïne van Teylingen, maar een beetje de Ruïne een ruïne laten. Dat viel vorige week te proeven uit de bespreking in de raadscommissie Welzijn. Maar inspreker Alfred Pop van de Stichting Oud Sassenheim wil echter de remmen rond het oude steen toch wel meer los. De ruïne moet in zijn ogen nationaal attractief worden.

Door Nico Kuyt

De commissie voerde een opiniërende discussie over de toekomst van het oude slot van Jacoba van Beieren. In de komende maanden zal een meer inhoudelijke keuze over de toekomst van de ruïne de gemeenteraad worden voorgelegd. Maar vorige week werd de commissie alvast wat afgetast. Een wat beperkte ontwikkeling. Voor Pop gaat dat niet genoeg te ver. Die plannen met de ruïne zijn in zijn ogen niet levensvatbaar. Een beetje groen erbij, wat blikken vrijwilligers opengetrokken, het is naar zijn mening niet genoeg. Dat is niet financierbaar als jaarronde attractie. Oppeppen die ruïne. Hij bespeurde een 'aan mijn lijf geen polonaise' bij de raadsleden, maar nietsdoen is geen optie.

'Geen circus'

Pop's vuur voor een fikse stoot in de vooruitgang van het oude steen stootte in de commissie op wat forsere muren van een verdediging. Een ontwikkeling die past bij de omgeving, zo stelde de PvdA. Een kleine tuin, bereikbaarheid via het grondgebied van de bollenschuur Westerbeek, wat passende horeca, kijken om de historische waarde te behouden, gericht op het behoud. En zo zette deze fractie meteen al de toon goed neer. Wel iets neerzetten voor de streek, maar zichzelf wel kunnen bedruipen, voegde Trilokaal toe. Educatief, bedacht D66. En het CDA trok nog even de Hoekse en Kabeljouwse twisten in het proces mee, maar ook niet om meteen veel onstuimigheid rond de ruïne te doen ontspatten. 'Een beperkte ontwikkeling en geen circus', zo vatte de voorzitter het maar samen. Wethouder Arno van Kempen gaat aan de slag om het verder uit te werken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>