Afbeelding
Foto: pr.

Aandacht voor bezwaren nieuwbouw basisscholen Kinderburg en De Rank

Politiek Sassenheim

Sassenheim • De raadscommissie Welzijn heeft met name B&W gewezen op de aandacht die nodig is voor de verontrusting over de verkeersveiligheid die bij de omwonenden leeft als de basisscholen De Kinderburg en De Rank zich op Knorrenburgerlaan 2 zich gaan samenvoegen.

Door Nico Kuyt

De Sophia Scholen, ontstaan uit een fusie van de katholieke Sophia Stichting en?het protestantse PCPO, wil de twee scholen op de locatie samenvoegen. "Samen in één gebouw. Samen optrekken. Protestants en katholiek voor een mooi constructieve toekomst", ontboezemde directrice Bierman in de raadscommissie een toekomstverwachting.

En ook de fracties in de commissie koesterden een positieve houding tegenover het plan, maar vroegen nadrukkelijk nog aandacht voor de verkeersveiligheid en de toename aan verkeersdruk die zou kunnen gaan ontstaan. Omwonenden hebben hierover namelijk hun zorgen geuit. De inwoners dienen in het traject zorgvuldig meegenomen te worden.

Wethouder Arno van Kempen gaf aan dat de verkeersveiligheid 'zeer hoog op de lijst staat'. Hij wees op het spanningsveld tussen de feitelijke cijfers die uit onderzoeken naar voren komen en de beleving van omwonenden. Die twee polen moeten zorgvuldig in verband worden gebracht. Dat is een van de belangrijkste punten van aandacht voor het verdere proces, zo beklemtoonde hij.

Uit de krant