Logo deteylinger.nl
Joren Noorlander (derde van rechts) moet vanwege een verhuizing stoppen in de raad. Zijn plek wordt ingevuld door Bart van der Ploeg (tweede van rechts).
Joren Noorlander (derde van rechts) moet vanwege een verhuizing stoppen in de raad. Zijn plek wordt ingevuld door Bart van der Ploeg (tweede van rechts). (Foto: pr.)

Joren Noorlander (D66) vertrekt uit gemeenteraad

  Politiek

Teylingen • Vanwege een verhuizing uit de gemeente Teylingen is Joren Noorlander op maandag 3 juni uit de gemeenteraad vertrokken. Het is wettelijk gezien niet mogelijk om raadslid te blijven in een gemeente waarin men niet woonachtig is.

Noorlander: "Ik heb mij de afgelopen periode met veel plezier ingezet als raadslid voor D66 in Teylingen en baal er dan ook erg van dat ik, vanwege een verandering in mijn persoonlijke situatie, uit de gemeente ga verhuizen. Ik kreeg veel voldoening van dit werk en heb tijdens mijn lidmaatschap van de gemeenteraad vooral de focus gelegd op de bouw van betaalbare woningen, leefbaarheid in de gemeente en bereikbaarheid met het openbaar vervoer." Joren zal vervangen worden door een oude bekende van de raad, Bart van der Ploeg. Bart was afgelopen raadsperiode ook al raadslid voor D66 en is altijd actief betrokken gebleven bij de fractie. Katja Heede, voorzitter D66 Teylingen, is tevreden met de opvolging. "Het is erg jammer dat Joren zo voortijdig moet vertrekken uit de raad. Gelukkig hebben wij met Bart van der Ploeg een gemotiveerd en ervaren raadslid."

Meer berichten