Commissie wil rustige toekomst voor Ruïne van Teylingen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Commissie wil rustige toekomst voor Ruïne van Teylingen

  Politiek

Voorhout • Metallica en BLØF zijn voor wethouder Arno van Kempen niet welkom bij de ruïne van Teylingen. Het 'later als ik groter ben, blijf ik wie ik ben', zal dus niet weerkaatsen tegen de woningen van de buurtschap Teijlingen. Al die grote evenementen gaan volgens de raadscommissie Welzijn niet samen met het oude slot. In het najaar volgt de volgende discussie over de dan uitgewerkte businesscase.

Door Nico Kuyt

De gemeente is door het Rijk gevraagd om kaders mee te geven aan de nieuwe eigenaar van de ruïne van Teylingen. Het oude steen moet zichzelf toeristisch gaan bedruipen, maar hoe doe je dat nu? Wel, met een theehuisje, een museum, een uitkijktoren over de bollenvelden, die voor het grote deel van het jaar kaal zijn, en een evenemententerrein, maar met bijna geen evenementen. Toch wist vorige week de commissie het positieve optimaal uit het negatieve te putten. De duurzaamheid is te mager dacht GroenLinks. De fiets moet worden gepromoot en de bollenvelden gifvrij gemaakt. Het idee voor een uitkijkpunt in de burcht was volgens de ChristenUnie helemaal top en vroeg meteen even aandacht voor mensen met een beperking. Moeten wij die nationale toerist wel aantrekken dubde Trilokaal. Wel meer privéfeesten wierp het CDA in de strijd, lekker huwelijken in die burcht. Maar hoe zit het met het verkeer, bedacht weer de PvdA. En de VVD hikte gewoontegetrouw tegen de financiën. Wie gaat dat uitkijkpunt nu betalen? Tot slot riep D66 aandacht voor een horeca op een beperkt aantal avonden.

Met de fiets

Wethouder Van Kempen gaf aan dat de nationale toerist wel nodig is om het financieel rond te krijgen. En het parkeren van die toeristen, dat wordt in de nog in het najaar op te stellen businesscase uitgewerkt. Dat wordt nog aan de gemeenteraad voorgelegd. En die horeca, dat wordt een koffie met appelgebak, ook in de avonden. En ja, met de fiets vanuit de stations van Voorhout en Sassenheim komen, dat moet gestimuleerd worden. In het najaar volgt de discussie over de businesscase. Dan zal blijken welke voorwaarden de commissie aan de ruïne gaat geven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>