Fracties hebben moeite met omgevingsmanager | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Fracties hebben moeite met omgevingsmanager

  Politiek

Teylingen • Een aantal fracties in de raadscommissie Ruimte hikt tegen de investering voor het aanstellen van een gemeentelijke omgevingsmanager voor bouwprojecten in Teylingen, een soort ombudsman tussen omwonenden en de gemeente.

Door Nico Kuyt

De gemeente kreeg regelmatig signalen van inwoners over voor hen onverwachte ingrijpende veranderingen door bouw in hun directe woonomgeving en overlast als gevolg van de werkzaamheden. Zij zijn ontevreden over de beantwoording van vragen, ondervinden soms schade en overlast en het is voor hen niet altijd duidelijk bij wie ze terecht kunnen. Inwoners geven ook aan zich overgeleverd te voelen aan een projectontwikkelaar of bouwer. Een voorbeeld is het bouwproject in de Herenstraat in Voorhout.

Gemeentelijk aanspreekpunt

B&W legt nu een voorstel de gemeenteraad voor met maatregelen om deze situatie te verbeteren. Eén daarvan is het aantrekken van een omgevingsmanager, een gemeentelijk aanspreekpunt, als een pilot voor twee jaar.

De fracties van PvdA en GroenLinks toonden zich uitgesproken voorstander, maar D66, CDA, ChristenUnie, VVD, Trilokaal hadden bij de voorbespreking in de commissie in een meer of mindere mate moeite met deze manager en het geld dat daarmee is gemoeid. Deze werkzaamheden zouden ook binnen de huidige ambtelijke capaciteit uitgevoerd moeten kunnen worden. Zij gaan het nog even in hun respectievelijke fracties bespreken. De gemeenteraad gaat er dan verder over praten en een besluit nemen.

Voor wethouder Bas Brekemans is het goed dat deze manager er komt, iemand die van buiten naar binnen kijkt en de mensen scherp houdt. Omwonenden van bouwprojecten hadden juist gevraagd om zo'n ombudsman die tussen de bewoners en de gemeente zit.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>