Logo deteylinger.nl
Wies Massaro overhandigt het eerste doosje speelkaarten aan de voorzitter van de commissie Dion Piket. | Foto: NK
Wies Massaro overhandigt het eerste doosje speelkaarten aan de voorzitter van de commissie Dion Piket. | Foto: NK (Foto: Nico Kuyt)
Teylingen

Speelkaarten voor meer zichtbaarheid in het verkeer

  Politiek

Teylingen • De eerste uitwerking van het Teylingse Topidee zag vorige week zijn levenslicht. Winnares van deze door de gemeente uitgeschreven prijsvraag, Wies Massaro, overhandigde aan Dion Piket, de voorzitter van de raadscommissie Bestuur, een set speelkaarten. Kaarten met een speciale boodschap, namelijk voor het bevorderen van meer zichtbaarheid in het verkeer van de voetganger.

Door Nico Kuyt

Enige tijd geleden polste de gemeente de inwoners naar hun ideeën op het gebied van veiligheid. De winnaar zou 6.000 euro krijgen om daar een uitwerking aan te geven. De vijfkoppige jury van het concours bleef niet verstoken van input, want er kwamen maar liefst 109 ideeën binnen. Het idee van Wies Massaro, voor meer zichtbaarheid in het verkeer om Teylingen nog veiliger te maken, kwam als Topidee het beste uit de bus.

Voetgangers meer bewust

Zij stoelde haar idee op eigen ervaring waarbij er bijna een ongeluk plaatsvond. Zij werd zich er daardoor van bewust dat veel personen in de donkere dagen en uren in het verkeer verminderd zichtbaar zijn door bijvoorbeeld een donkere kleding, zwarte kinderwagens, enzovoorts. Mensen moeten zich daarvan meer bewust worden, vindt zij. Op 13 juni kreeg zij van burgemeester Carla Breuer de cheque om haar idee verder uit te werken. En het eerste resultaat is nu behaald.

Kaarters

Vorige week presenteerde Massaro de speelkaarten aan de raadscommissie Bestuur. "Er zijn veel kaarters in de Bollenstreek en in Nederland. Twee of drie dagen in de week zitten zij drie uur lang aan de tafel te kijken naar de achterkant van de kaarten. 'Hoe zichtbaar ben ik als voetganger,' staat hier nu op. Een goed plan om het heel spelenderwijs onder de aandacht te brengen", aldus Massaro. De commissieleden, wethouder en burgemeester kregen de eerste set uitgereikt, vers van de drukkerij. De bridgeclubs moeten dan gaan volgen.

Meer berichten