Meningen verdeeld over Hoogvliet in Postwijk | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay (Foto: pixabay)
Sassenheim

Meningen verdeeld over Hoogvliet in Postwijk

  Politiek

Sassenheim • De klacht van twee inwoners over de overlast rond de tijdelijke vestiging van de Hoogvliet aan de Koetsiersweg, is een medebewoner van de buurt in het verkeerde keelgat geschoten en klom in de pen. De schrijver herkent niets van de door deze twee geschetste situaties.

Door Nico Kuyt

Twee inwoners van de Postwijk spraken in de raadscommissie Ruimte van december in en ventileerden hun ongenoegen over de overlast veroorzaakt door de aanwezigheid van de super in hun wijk. Reden van hun inspraak is een besluit dat mogelijk verleend wordt rond een vergunning om de tijdelijke vestiging te verlengen. In april 2015 is een vergunning afgegeven voor de duur van vijf jaar, namelijk tot mei 2020, maar de herontwikkeling van de locatie van de Hoogvliet op het Hortusplein loopt langer dan eerder werd verwacht. De insprekers gaven aan onder andere last te hebben van verkeersdrukte, drugsgebruik, toegenomen criminaliteit en parkeerproblemen te ervaren. "Nog nooit ben ik in de pen geklommen om mijn mening te geven over uw bestuurlijke beslommeringen", schrijft nu in een reactie een medebewoner van de Postwijk in een mail aan de gemeenteraad. "Het artikel over de Hoogvliet, waar twee klagers een podium krijgen, schoot mij echter in het verkeerde keelgat. Ik woon niet ver van Hoogvliet en kom er bijkans dagelijks. Ik herken niets van de geschetste 'problemen'. Ja, er staan wel eens jongeren bij de karretjes, als je jong bent geweest heb je daar begrip voor, er gaat geen dreiging van uit en ik heb nog nooit een hasjlucht geroken. Winkeldiefstallen hebben niets met de locatie te maken, dat kan in iedere winkel voorkomen. Parkeerproblemen heb ik zelf nog nimmer geconstateerd. Dat er gescheurd en fout geparkeerd wordt? Kan best wel eens voorgekomen zijn, maar dat zijn dan uitzonderingen, zelf heb ik het niet geconstateerd", vertelt de schrijver zijn eigen ervaringen en geeft een oplossing aan. "U zou hoogstens eventueel kunnen beslissen om het eerste deel vanaf de stoplichten een 30 km zone te maken om deze (waarschijnlijk notoire), klagers tegemoet te komen."

Behoud Hoogvliet

De schrijver vraagt de gemeenteraad om de Hoogvliet zolang mogelijk in de Postwijk te houden en niet vier supermarkten binnen een vierkante kilometer in het centrum te plaatsen. "Alles naar het centrum? Een foute keuze! Zouden de woonwijken juist niet gezelliger worden met winkels horeca en ontmoetingsplekken? Ga eens boodschappen doen bij AH op een zaterdagmiddag en probeer maar een parkeerplaats te vinden. Mogelijk komt u dan tot andere inzichten. Ik verzoek u om eens onderzoek te doen of 4 supermarken op een kluitje met al haar parkeerproblemen ook de wens is van de inwoners van Sassenheim. Verder vraag ik u om de Hoogvliet zolang mogelijk in Postwijk te houden. U ging al de mist in met de molen van Speelman door uw oren te laten hangen naar 2 of 3 klagers en de andere omwonenden niet te horen. Trap niet weer in deze valkuil. Laat niet de minderheid het verpesten voor de meerderheid!", zo besluit de schrijver. De mail staat als ingekomen stuk op de agenda van de raadscommissie Ruimte op 14 januari.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>