Kindergemeenteraad zoekt projecten | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Nico Kuyt
Teylingen

Kindergemeenteraad zoekt projecten

  Politiek

Teylingen • In het voorjaar organiseert de gemeenteraad van Teylingen een Kindergemeenteraad. Voor deze Kindergemeenteraad zoekt de gemeente projecten van maximaal 2.000 euro. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot zaterdag 15 februari melden bij de gemeente. Uit de ingezonden voorstellen wordt een selectie gemaakt, die aan de Kindergemeenteraad wordt voorgelegd.

Er zijn een aantal spelregels voor het meedoen. Alleen verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners uit Teylingen kunnen een projectvoorstel indienen, maar het project moet ten goede komen aan de Teylingse gemeenschap. Het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen. Het project kost maximaal 2.000 euro. Kost het minder, dan gaat het resterende bedrag naar een ander project. Alleen afgeronde ideeën met een financiële onderbouwing dingen mee. Er kan geen bijdrage gevraagd worden voor bijvoorbeeld de bouw van een gymzaal. Een nieuw bankje voor in de gymzaal is wel mogelijk. Een project kan overigens ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit.

De winnaar zorgt zelf voor de uitvoering. De uitvoering van het project moet plaatsvinden vóór december 2020. Projectvoorstellen moeten voor 15 februari 2020 zijn ingediend. Uit de ingezonden voorstellen wordt een selectie gemaakt, die aan de Kindergemeenteraad wordt voorgelegd.

Kindergemeenteraad

De gemeente wil de leerlingen van de groepen 8 van de basisschool laten ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Vergaderen, debatteren, keuzes maken, het komt allemaal aan bod in de vergadering van de Kindergemeenteraad. Ze worden daarbij begeleid door raadsleden van de gemeente Teylingen. De Kindergemeenteraad maakt uiteindelijk een keuze tussen de projecten. Kinderen leren op die manier dat niet alles kan; zij zullen samen een keuze moeten maken.

Aanmelden

Ideeën voor projecten aanmelden, kan door te mailen naar kindergemeenteraad@raadteylingen.nl of per post sturen naar:

Kindergemeenteraad Teylingen

t.a.v. griffie

Postbus 149

2215 ZJ Voorhout

De griffie van de gemeenteraad neemt vervolgens contact op met de indiener. Neem voor meer informatie contact op met raadsadviseur Michael Korbee via kindergemeenteraad@raadteylingen.nl of 06-38078465.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>