Steeds meer op afspraak bij de gemeente | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Marieke Voorn
Teylingen

Steeds meer op afspraak bij de gemeente

  Politiek

Teylingen• Het aantal bezoekers die via een afspraak contact opneemt met het Gemeentekantoor in Sassenheim is toegenomen. Dat blijkt uit een evaluatie die onlangs is gehouden.

Door Nico Kuyt

'Met een afspraak wordt u snel geholpen en zijn wachtrijen verleden tijd', zo bracht een tijdje geleden de gemeente de boodschap naar buiten. Niet dat je niet zonder afspraak de zaken kan regelen, Tijdens de ochtendopenstelling is vrije inloop mogelijk. Maar sinds 1 september 2019 wordt aan de balies in het gemeentekantoor in de middag gewerkt op afspraak. In De Teylinger, op de website en de reclameborden langs de weg werden de inwoners hierover geïnformeerd.

Uit de nieuwe cijfers blijkt dat het aantal klanten dat een afspraak heeft gemaakt is toegenomen sinds september 2019. Het totale aantal klanten bij de balie is in de afgelopen maanden wel afgenomen. Maar dat komt vooral vanwege de verlengde geldigheidsduur van de paspoorten. Minder mensen vragen die dan ook aan.

Kwaliteit blijft hoog

Alle klanten die met en zonder afspraak zijn langsgekomen zijn geholpen en er zijn geen officiële klachten van de inwoners ontvangen. De waarderingscijfers voor de gemeentelijke dienstverlening aan de balies zijn niet gewijzigd sinds het invoeren van het werken op afspraak. De cijfers blijven rond de negen of hoger. Met de invoering van de afspraak is de kwaliteit van de dienstverlening onverminderd hoog, zo concludeert dan ook B&W.

In het eerste kwartaal van 2020 wordt het digipanel van Teylingen ingezet voor een uitvraag over de dienstverlening. Hierin wordt ook het werken op afspraak meegenomen. Daarna zal gekeken worden hoe nu verder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>