Commissie stemt voor Ja-Ja-sticker op brievenbus | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./jaja-sticker.nl
Teylingen

Commissie stemt voor Ja-Ja-sticker op brievenbus

  Politiek

Teylingen • In een aantal gemeenten is hij al ingevoerd. En ook Teylingen krijgt over een paar maanden een Ja-Ja-sticker als het draagvlak er onder de inwoners is. De sticker moet op de brievenbus als een huishouden reclamefolders nog wil ontvangen. Is er niets op de bus geplakt, dan gaat er alleen nog de huis-aan-huisbladen, overige kranten en de post in.

Door Nico Kuyt

De fracties van PvdA en GroenLinks dienden een motie in om de Ja-Ja-sticker in Teylingen in te voeren. Het moet gaan zorgen dat veel reclamefolders, die niet worden gelezen, ook niet door de brievenbus glijden en dus niet worden gedrukt. Het spaart het milieu. Je moet nu zelf een keuze maken om de folders te ontvangen "Mensen worden erdoor bewust gemaakt", aldus het PvdA-raadslid Paul Witteman in de afgelopen raadscommissie Bestuur. De meeste reclamefolders zijn al via internet of met een app te vinden. Een aantal gemeenten ging Teylingen al voor, zoals Amsterdam, Utrecht en Dronten. De huis-aan-huisbladen vallen wel in de bus. Die zijn nodig voor de informatievoorziening.

Geen reclamefolders

In de raadscommissie omarmde B&W de motie, maar er waren nog enkele fracties die door een aarzeling werden geplaagd of wel wat vragen hadden. In de motie was eerst sprake van het doen van een onderzoek en dat was iets te fors. Maar na een toezegging van de indieners dat het slechts zou gaan bestaan uit een korte polsing naar het draagvlak onder de bevolking via het Burgerpanel, smolt het verzet. Unaniem schaarde de commissie zich vervolgens achter de motie en deze gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad voor de finale klap. Na het onderzoek naar het draagvlak gaat de commissie er verder over spreken. Als het draagvlak er is, dan volgt de communicatie, invoering en heel wat minder papier.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>