Verkorte route naar station via steile trap roept vragen op | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Met de fiets aan de hand naar boven op de steile trap is een flinke opgave. | Foto: MV
Met de fiets aan de hand naar boven op de steile trap is een flinke opgave. | Foto: MV (Foto: MV)
Teylingen

Verkorte route naar station via steile trap roept vragen op

  Politiek

Sassenheim • Er is in de gemeente een nieuw sportief parcours ontstaan van olympische allure. De trap voor fietsers vanaf de Warmonderweg naar het fietspad richting station Sassenheim. Die is zo steil dat slechts de meest behendige fietsers ervan gebruik kunnen maken. In politiek Teylingen klinkt enige zorg over mogelijke ongelukken door deze nieuwe sportieve uitdaging.

Door Nico Kuyt

De trap zou een verkorte route moeten zijn richting het station. Om de fietser te bewegen van het openbaar vervoer gebruik te maken. De wens om de trappen aan te leggen was mede afkomstig van bedrijven en particulieren; de omgeving van bedrijventerrein Greenib en Hotel Sassenheim zijn beter bereikbaar per fiets en te voet. Met de aanleg van de trappen verbetert de gemeente Teylingen de verkeersveiligheid. Op 30 oktober vorig jaar werd de verbinding met veel tamtam geopend. De trap met fietsgoot vanaf het Oosteinde en Warmonderweg naar het fietspad langs het spoor.

Niet zonder hindernissen

Een nieuwe fiets- en wandelroute van en naar station Sassenheim en een verkorting van de route Stationslaan, dat was de bedoeling. Maar naar nu blijkt bepaald niet zonder hindernissen. De steilte blijkt een sportieve uitdaging. CDA-raadslid Reny Wietsma kaartte in de afgelopen raadscommissie Bestuur de hindernis aan. Zij stelde een werkbezoek van raadsleden voor aan deze nieuwe curieuze vinding om de inwoner op de fiets te krijgen. "Het is heel spannend om daar met de fiets vanaf te gaan. Laten wij het doen met z´n allen", zo schertste zij. De zachte spot verborg evenwel een angst dat daar binnenkort ongelukken gaan gebeuren en zij vroeg zich af wie daarvoor verantwoordelijk is. De ontwerper hoeft in ieder geval in haar ogen niet op een applaus te rekenen. "Degene die die trap gemaakt heeft, heeft die niet zelf gedacht: 'wat ben ik aan het doen?'."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>