Zorg over nieuwe baan Schiphol | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr. / pixabay.com
Teylingen

Zorg over nieuwe baan Schiphol

  Politiek

Teylingen • De plannen voor een nieuwe baan op Schiphol voor het landen en opstijgen van vliegtuigen, parallel aan de huidige Kaagbaan, heeft de PvdA in de protesterende pen doen klimmen richting B&W. Paul Witteman (PvdA) wil dat B&W de zorgen over een toenemende geluidsoverlast overbrengt in al de overlegorganen rond het vliegveld.

Door Nico Kuyt

Eind vorig jaar heeft Schiphol een onderzoek uitgevoerd naar nieuwe plekken voor het landen en stijgen van de vliegtuigen, waaronder een parallelle Kaagbaan.

Het resultaat van het onderzoek laat zien dat alle varianten zorgen voor minder geluidshinder voor de omliggende regio's, maar juist niet voor die aan de westkant van Schiphol zijn gelegen, dus Teylingen, Oegstgeest en Katwijk. Het probleem wordt een beetje verschoven. Dit tot ongenoegen van Witteman. Hij heeft ernstige zorg over de toename van geluidshinder door deze wijziging in het banenstelsel van Schiphol en vraagt aan B&W om die zorgen over te brengen en te kijken wat hieraan gedaan kan worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>