Logo deteylinger.nl
De vervanging van de Warmonderhekbrug gaat een miljoen euro kosten. | Foto: MV
De vervanging van de Warmonderhekbrug gaat een miljoen euro kosten. | Foto: MV (Foto: MV)
Kort nieuws

Vier ton extra voor vervanging Warmonderhekbrug

  Politiek

Warmond • De raadscommissie Ruimte kon knarsetandend akkoord gaan met nog een extra 423.000 euro voor vervanging van de Warmonderhekbrug. Dat komt boven de 597.000 euro die er al voor gereserveerd stond.

Door Nico Kuyt

Voor de vervanging van de brug is deze in 2016 globaal geïnspecteerd. In 2018 is de planning ervoor gestart en vorige jaar bleek dat ook de fundering vervangen moet worden. Tevens liggen er veel kabels en leidingen. "Ook het college van B&W vindt het bijzonder vervelend dat het zoveel duurder is. Er is gedacht dat wij een minder grote investering moesten doen. Daar komt het op neer", hield wethouder Marlies Volten de commissie voor. Dat de commissie met een bijna verdubbeling van de kosten onaangenaam was verrast, is een understatement. Men vroeg zich af hoe het heeft kunnen gebeuren dat het opeens zoveel meer geld kost. "Maar zeg maar eens nee tegen zoiets", vatte Don Verhoeff (GroenLinks) het maar samen. De commissie kon unaniem akkoord gaan. Paul Witteman (PvdA) vroeg zich wel af of dit nou echt een incident is of kan de commissie nog meer verrassingen kan verwachten in andere projecten. Met de scholen is zoiets ook al voorgekomen met grote bedragen, voegde Bart van der Ploeg (D66) toe. Daar zal nog naar worden gekeken.

De werkzaamheden hebben nu nog meer haast gekregen. In september zal de brug voor vijf tot zes maanden worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor (brom)fietsers en voetgangers wordt gedurende de uitvoering een tijdelijk fiets/voetgangersbrug over het water aangelegd.

Meer berichten