Logo deteylinger.nl
Kievitspark.
Kievitspark. (Foto: pr./Google Maps)
Voorhout

Kievitspark krijgt een opknapbeurt

  Politiek

Voorhout • Het Kievitspark en omgeving krijgen een nieuwe riolering, de wegen worden opgeknapt en de bomen vervangen. B&W heeft hiervoor de kredieten vrijgegeven.

Door Nico Kuyt

Het project betreft werkzaamheden aan het Kievitspark, Prof. Nolenslaan en Doc. Schaepmanlaan om de openbare ruimte voor de komende 20 jaar efficiënt en duurzaam veilig in te richten. De herinrichting van het Kievitspark en omgeving is een integraal project waarin de gemeente en de nutsbedrijven samen optrekken om de overlast voor de bewoners te beperken. De omwonenden zijn betrokken geweest bij het opstellen van het ontwerp. In 2018 organiseerde de gemeente een inloopavond met drie ontwerpvarianten, waaruit de bewoners konden kiezen. In 2019 stemde het college van B&W in met het definitief ontwerp 'Herinrichting Kievitspark'. 

Inmiddels is de voorbereiding afgerond. Nu de kredieten zijn vrijgegeven, kan de opdracht worden verleend en de uitvoering starten. De aanvangsdatum staat begin april ingepland. Voor de riolering zijn kosten gemoeid van 519.000 euro, voor de wegen nog 30.000 euro en tenslotte 45.000 euro voor het vervangen van de bomen. 


Veilig en duurzaam

Vijf aannemers zijn uitgenodigd om in te schrijven voor een meervoudig onderhandse aanbesteding. Firma Dura vermeer Infra was met de laagste prijs de winnende partij. Na de realisatie van het project zijn het riool en de kabels en leidingen beter bereikbaar voor het uit te voeren onderhoud en de reparaties. En het trottoir wordt dan weer veilig voor mensen die slecht ter been zijn. 

Bomen

De bomen zijn zo gekozen dat in de toekomst wordt voorkomen dat het trottoir, de riolering en de kabels en leidingen onnodig worden beschadigd. De meerderheid van de bewoners koos destijds voor de Piramidale Eik. Voortschrijdend inzicht heeft er echter voor gezorgd dat de gemeente die keuze moet laten vervallen en te kiezen voor de Hollandse Iep, de tweede keuze van de bewoners. De Piramide Eik is namelijk erg gevoelig voor de eikenprocessierups.

Meer berichten