Een selfie van griffier Robert van Dijk met in de achtergrond voorzitter Frank Beijk (VVD) in een verder lege raadzaal.
Een selfie van griffier Robert van Dijk met in de achtergrond voorzitter Frank Beijk (VVD) in een verder lege raadzaal. Foto: pr.

Raadscommissie vergadert voor het eerst online

Politiek Teylingen

Teylingen • Het is naar verluidt iets geheel nieuws in Nederland. Een noviteit. Vanwege het rondwarende corona-virus is de Teylingse gemeenteraad begonnen met het online vergaderen. De raadscommissie Welzijn deed op maandag 30 maart de aftrap.

door Nico Kuyt

Het verliep in het begin nog wat stroef. Zo hadden het CDA en PvdA moeite om zich te laten horen. Maar dit werd schappelijk opgelost. De verbinding en apparatuur van enkele commissieleden bleek ook iets minder opgewassen voor de taak. Het leidden voor hen tot een grote moeite om zich verstaanbaar te maken en het beeld liet soms ook met horten en schokken te wensen over. 

Korte vergadering

Het online vergaderen vereist ook enige discipline van de commissieleden. Maar niettemin sloeg de commissie zich dapper door de vergadering. Omdat het de eerste keer was, werd de agenda wel kort gehouden. Naast wat mededelingen en vragen was er maar een enkel bespreekpunt. Het inspreken van de inwoners kon niet plaatsvinden dan alleen vooraf en schriftelijk. 

Evaluatie

In de raadzaal zaten moederziel alleen voorzitter Frank Beijk (VVD) en de griffier Robert van Dijk. B&W en de ambtenaren waren al overgegaan tot digitaal vergaderen. Nu dus ook de gemeenteraad. Van de bespreking van de raadscommissie wordt een evaluatie uitgevoerd wat er te verbeteren valt.

Uit de krant