Krediet voor voorbereiding ontwikkeling Nieuw Boekhorst | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay
Voorhout

Krediet voor voorbereiding ontwikkeling Nieuw Boekhorst

  Politiek

Voorhout • De raadscommissie Ruimte kan leven met het krediet van circa een half miljoen voor de start van de ontwikkeling van de bouw van de nieuwe woonwijk Nieuw Boekhorst. Er klonk vorige week wel een oproep voor betaalbare en sociale woningen die in deze nieuwe wijk van Voorhout zouden moeten komen.

Door Nico Kuyt

Er is een enorme vraag aan woningen, en nu Hooghkamer in de afronding is, kan gelijk worden doorgegaan met de buurwijk Nieuw Boekhorst. Juist in deze moeilijke tijd de planontwikkeling in gang houden, zo legde wethouder Marlies Volten de plannen de raadscommissie Ruimte voor. En de commissie kon zich hierin vinden om het krediet aan B&W te verlenen.

Meer sociale huurwoningen

Wel stelden enkele fracties nog wat vragen over het aandeel sociale en goedkope woningen. Het is nu de gelegenheid om wat achterstand weg te werken, meende Trilokaal. Een idee dat GroenLinks, PvdA en ChristenUnie deelden.

Nieuwe voorzieningen

Ook werd door D66 en GroenLinks opgeroepen om niet de fout te maken met Hooghkamer door geen voorzieningen in de bouw van de wijk op te nemen. Wethouder Marlies Volten zegde toe de vinger aan de pols te houden. Er zal gelet worden op de verscheidenheid van woningen, groen, duurzaamheid en de voorzieningen. Gekeken wordt wat er nodig is aan scholen, sport, buurtwinkel of buurtcentrum. "Dat is in Hooghkamer niet gedaan, maar wij willen nu een strakke regie houden", aldus de wethouder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>