Fietstrap straks alleen nog voor voetgangers | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Teylingen

Fietstrap straks alleen nog voor voetgangers

  Politiek

Teylingen • De fiets zal geweerd worden om de steile trap te nemen die ligt aan beide zijden van het viaduct ter hoogte waar het Oosteinde overgaat in de Warmonderweg. De fietser zou zo snel van en naar het station Sassenheim kunnen komen, maar het is te gevaarlijk. De voetganger mag er wel gebruik van maken.

Door Nico Kuyt

In oktober vorig jaar zijn de trappen feestelijk in gebruik genomen. Maar er kwamen direct al klachten. Eén van de trappen bleek zo steil dat het een olympische prestatie bleek om deze met een fiets aan de hand te slechten. Omhoog was er geen duwen aan en omlaag was de fiets enkele meters eerder beneden dan de bereider. En voor een ebike was het al helemaal niet te doen.

Worsteling

Aangespoord door de klachten ging een delegatie van raadsleden in februari met gevaar voor eigen leven beide trappen maar zelf eens met fiets beproeven. En deze waaghalzerij overtuigde politiek Teylingen meteen dat er wel heel snel iets aan gedaan moest worden, want na een worsteling eindelijk onderaan gekomen te zijn en duchtig badend in het angstzweet, kwalificeerde zij de hachelijke ervaring als: 'veel te steil', 'het is niet te doen', 'hoe bedenk je dit', 'iets voor de Amstel Gold Race' en zelfs 'mooi voor een bootcamp'.

Goten eruit

Wethouder Heleen Hooij heeft sinds haar aantreden de plek van de zeer sportieve beproeving eveneens bezocht. Of zij de beklimming en daling eveneens heeft geprobeerd met haar fiets aan de hand is niet bekend, maar na overleg met haar collega's in B&W werd wel snel besloten tot een straffe maatregel om de veiligheid voor de inwoners te waarborgen. De goten gaan eruit, zo hield zij de raadscommissie Bestuur voor. Voetgangers kunnen nog gebruik maken van de trap, die kunnen best wel veilig op de treden stijgen en neerdalen, maar niet de fietser. En het heeft geen zin om alleen de zeer steile trap voor de fietser te bannen, want er is boven geen gelegenheid om over te steken. Dan maar voor allebei de trappen de goot weg, zo is de meest praktische oplossing. De fietser zal dus iets moeten omrijden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>