'Toeristenbelasting (nog) niet invoeren' | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

'Toeristenbelasting (nog) niet invoeren'

  Politiek

Teylingen • Suzanne van Toor van hotel Van der Valk in Sassenheim heeft in de raadscommissie Bestuur, namens de toeristische ondernemers uit de gemeente, gepleit voor het niet invoeren van een toeristenbelasting.

Door Nico Kuyt

De ondernemers zijn tegen een invoering van toeristenbelasting. Volgens Van Toor heerst er onvrede en onbegrip en voelen de ondernemers zich ongehoord. "Daar waar vele steunpakketten worden opgetuigd vanuit de overheid om onze branche te helpen het hoofd boven water te houden, wil onze gemeente de ondernemers opzadelen met een extra belasting. Want dat is hoe het is", aldus Van Toor die aangaf dat het niet zo eenvoudig is om de belasting door te belasten naar de gasten. De prijzen staan onder druk. De toerist gaat deze crisis ook in zijn portemonnee voelen. Zij pleitte voor begrip en de toeristenbelasting niet in te voeren.

Gemeenteraad

De gemeenteraad gaat op 9 juli spreken over het doel om het per 1 januari 2022 in te voeren. De bedoeling was eigen om het al 2021 te heffen, maar vanwege het rondwarende virus heeft het vertraging opgelopen. De raadscommissie was verdeeld over het wel of niet invoeren. Aan de ene kant maken toeristen gebruik van de Teylingse voorzieningen en kunnen dus wel meebetalen, aan de andere kant zijn er fracties die de mening huldigen dat toeristen ook geld in het laatje brengen en zien het nut niet er van in. In het uitstel met een jaar, daar konden alle fracties zich in vinden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>