Teylings' minimabeleid nog een stukje ruimer | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Caroline Spaans
Teylingen

Teylings' minimabeleid nog een stukje ruimer

  Politiek

Teylingen • B&W wil het minimabeleid duidelijker maken en gelijk trekken. Het Persoonsondersteunend budget en de Inspanningspremie komen onder één dak. Het zorgt voor de gemeente voor een hogere uitgave.

In de praktijk blijkt dat het Persoonsondersteunend budget en de Inspanningspremie regelmatig met elkaar verward worden en niet altijd goed op elkaar aansluiten. B&W stelt nu de gemeenteraad voor om per 1 juli 2020 er één regeling van te maken, de Plus-regeling. Een financiële bijdrage is dan ook opengesteld voor. Daarnaast is de doelgroep uitgebreid naar de inkomensgroep tot 120 procent in plaats van 110 van het sociale minimum. De nieuwe regeling heeft als voordeel het opheffen van de rechtsongelijkheid voor AOW'ers ten opzichte van inwoners met hetzelfde inkomen. En jongeren van 21 tot 27 jaar, die tussen wal en schip vielen, kunnen dan ook aanspraak op de regeling maken. De kans op schuldenproblematiek wordt zo teruggedrongen. 

De verwachting is dat er 75 aanvragen bijkomen, 20 jongeren en 55 ouderen, en 43.000 euro extra aan kosten voor de gemeente.

Ruime meerderheid

Bij de voorbespreking in de raadscommissie Welzijn vorige week was alleen de fractie van de VVD tegen. Met name hikte de fractie tegen de meerkosten. De VVD zag ook de voordelen er niet van in. De overige fracties konden wel instemmen. Zo wees onder andere de fractie van GLT op de opbrengsten, namelijk minder armoede. De gemeenteraad gaat er op donderdag 9 juli verder over spreken en een besluit nemen. (NK)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>