'Hinder door honden op Kagerzoom aanpakken' | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

'Hinder door honden op Kagerzoom aanpakken'

  Politiek

Warmond • De hinder van loslopende honden in het Kagerzoom-gebied deed bewoner Temmink in de pen klimmen en inspreken in de raadscommissie Bestuur. De inspreker verhaalde dat hij regelmatig struikelt over de honden en soms wordt achternagezeten.

Door Nico Kuyt

De gehele dag door én over alle wandel- en fietspaden lopen volgens de inspreker in het Kagerzoom-gebied de honden los. In het gebied vinden vele manieren van vrijetijdsbesteding plaats. Temmink is weliswaar van mening dat honden in het gebied uitgelaten moeten kunnen worden, maar een mengeling van activiteiten gaat niet samen met het los laten lopen van honden de gehele dag door en op alle paden. "Uit eigen ervaring kan ik meegeven dat ik één keer flink, en een paar keer bijna, ben gestruikeld over een hond tijdens het hardlopen. Ik zie of hoor van mensen dat honden ‘speels’ op hen afkomen, waar niet iedereen op zit te wachten. lk zie ook fietsers in de remmen gaan vanwege honden. Onlangs was een hond over de omheining geraakt en joeg de geiten in de grasweide schrik aan. Een andere hond liep op het grasveld waar een zwerm ganzen opgejaagd werd", zo schetst hij zijn zorgen en gaf aan ook zelf achterna te zijn gezeten door honden. Een enkele keer raakt hij in gesprek, maar het argument dat hij dan terug hoort is “dat dit nu eenmaal losloopgebied is” en dat hij “hier dan maar niet moet komen”.

Platform Hondenvrienden

De briefschrijver denkt toch van niet en heeft nagedacht over een oplossingsrichting en vraagt de gemeente het losloopbeleid in het Kagerzoom-gebied te heroverwegen. Zo kan er worden gekozen voor een meer ingeperkt gebied waar honden volledige vrijheid krijgen, of een bepaald tijdslot op de dag dat honden volledige vrijheid krijgen. Of wellicht een combinatie van deze twee.

Raadsleden Frans Nederstigt (ChristenUnie) en Reny Wietsma (CDA) wezen Temmink op het Teylingse platform Hondenvrienden om te kijken er gezamenlijk uit te komen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>