Logo deteylinger.nl
In juni was de Herenstraat in het weekend na zessen dicht voor verkeer. Die proef wordt niet doorgezet.
In juni was de Herenstraat in het weekend na zessen dicht voor verkeer. Die proef wordt niet doorgezet. (Foto: archief/Lotte Zoet)
Voorhout

Geen afsluiting meer van Herenstraat voor ruimere terrassen

  Politiek

Teylingen • In de maand juni is een proef gedaan waarbij horecaondernemers de gelegenheid is geboden om een ruimer terras te voeren dan hen vergund is. B&W heeft de proef beoordeeld en besloten de ruimere mogelijkheden voort te zetten. Wel na een melding door de ondernemers en een reactie van de gemeente daarop. De Herenstraat afsluiten voor verkeer wordt niet voortgezet.

Door Nico Kuyt

De proef in juni met de ruimere terrassen is uitgevoerd omdat door het virus er een beperking werd opgelegd aan het maximale aantal toegestane gasten dat binnen ontvangen mocht worden. Er is onder meer extra ruimte gecreëerd door de Herenstraat in het weekend in de avonden af te sluiten voor verkeer.

Meer gasten

 Aan gasten, inwoners en ondernemers is gevraagd hoe zij de proef hebben ervaren. De ruimere mogelijkheid wordt voortgezet, echter, de Herenstraat zal niet opnieuw afgesloten worden. Vanaf 1 juli mogen horecaondernemingen meer gasten ontvangen. Ook mogen, anders dan voorheen, de zogenaamde ‘kuchschermen’ gebruikt worden, waardoor op terrassen met een hogere bezettingsgraad per vierkante meter gewerkt kan worden. Wel blijft de anderhalve meter van kracht, waardoor uiteindelijk in het merendeel van de gevallen nog wel minder gasten ontvangen kunnen worden dan voor de corona-uitbraak het geval was. 

Verzoek voor ruimer terras indienen

Ondernemers kunnen op basis van meldingen een verzoek bij de gemeente doen om ook na de proefperiode van juni een ruimer terras te voeren. Zonder melding en reactie van de gemeente, zal Teylingen handhaven. Voor de Herenstraat komt er een gezamenlijke verkenning om ook daar verruiming mogelijk te maken, maar dan zonder afsluiting van de straat.

Meer berichten