In het openbaar vervoer is een mondkapje sinds 1 juni verplicht. | Foto: Caroline Spaans
In het openbaar vervoer is een mondkapje sinds 1 juni verplicht. | Foto: Caroline Spaans Foto: Caroline Spaans

Noordwijk wil gesprek over verplaatsen station Voorhout naar Randweg

Politiek Voorhout

Voorhout • De suggestie van raadslid Dion Piket over het verplaatsen station Voorhout richting de Haarlemmertrekvaart nabij de tunnel van de Noordelijke Randweg, wordt 'heel serieus' meegenomen in het opstellen van het nieuwe mobiliteitsplan voor de Bollenstreek.

Door Nico Kuyt

Het heeft wellicht Piket zelf verbaasd, maar zijn idee om te kijken of het station verplaatst kan worden, heeft veel reacties opgeleverd. Zelf ontvangt hij diverse mails en telefoontjes. Naar zijn mening zal met het verplaatsen de drukte in het huidige stationsgebied afnemen, de veiligheid en leefbaarheid toenemen. De nieuwe plek sluit goed aan op de geplande HOV-busroute. En het huidige parkeerterrein komt vrij voor woningen en winkels. De gemeenteraad van Noordwijk ziet een verplaatsing ook zitten. Met grote meerderheid nam Noordwijk een motie aan om er samen met Teylingen een gezamenlijk project van te maken.

Mobiliteitsplan

In de afgelopen gemeenteraad kon wethouder Marlies Volten melden dat zij in gesprek is met de regio over het idee. Zij is met de collegae in de Bollenstreek bezig na te denken over een mobiliteitsplan. "Uw suggestie wordt heel serieus meegenomen in planvorming. Wordt vervolgd", aldus Volten. Zo´n eventuele verplaatsing heeft geen gevolgen voor het bouwproject Nieuw Boekhorst, kon zij Bart van der Ploeg (D66) melden. Stations worden nooit in een bocht neergezet en dus iets verderop moeten. Maar er liggen wel allerlei kansen.

Uit de krant