Afbeelding
Foto: pr.

Jeroen Tomassen nieuwe gemeentesecretaris

Politiek Voorhout Teylingen

Teylingen • Voorhouter Jeroen Tomassen wordt gemeentesecretaris van Teylingen en directeur van HLTsamen, de ambtelijke organisatie van Hillegom, Lisse en Teylingen. Dit hebben burgemeester en wethouders van Teylingen 21 juli besloten. In de directie van HLTsamen neemt Tomassen plaats naast de gemeentesecretarissen van Hillegom en Lisse.

Op 1 oktober 2020 begint Jeroen Tomassen in zijn functie als gemeentesecretaris en directeur. Hij volgt daarmee Juul Covers op, die na de zomer stopt in deze functie. Tomassen brengt veel ervaring mee: jarenlang werkte hij bij de gemeente Zoetermeer. Sinds 2012 is hij daar mededirecteur en loco-gemeentesecretaris. In 2018 was hij op interimbasis drie maanden algemeen directeur en gemeentesecretaris van deze gemeente. 

Voorhout

Teylingen is bekend terrein voor Tomassen: hij woont in Voorhout. Sinds 2018 is hij burgerraadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van Teylingen – een nevenfunctie die hij per direct neer zal leggen. Hij is enthousiast om in zijn eigen gemeente aan de slag te gaan. “Ik heb er heel veel zin in om samen met collega’s, colleges en raden verder te bouwen aan de werkorganisatie HLTsamen en onze mooie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen.” 

Gemeentesecretaris en directeur

Als gemeentesecretaris maakt Tomassen ook deel uit van de directie van HLTsamen, de ambtelijke organisatie die Hillegom, Lisse en Teylingen bedient. De gemeenten hebben elk een eigen gemeentesecretaris, die de eerste adviseur is van het college van B & W en de schakel vormt tussen bestuur en medewerkers. Gedrieën vormen zij de directie van HLTsamen. In de functie van directeur zal Tomassen mede sturing geven aan de organisatie, zodat deze zich verder kan ontwikkelen. 

Bekrachtigd

Met het besluit van B & W is de benoeming dinsdagmorgen formeel bekrachtigd. Burgemeester Carla Breuer van Teylingen, voorzitter van de selectiecommissie, ziet met vertrouwen uit naar de samenwerking met de nieuwe gemeentesecretaris en directeur.

“Jeroen Tomassen is een ervaren, resultaatgerichte en moderne leidinggevende, die energie en enthousiasme op anderen weet over te brengen. Hij heeft hart voor Teylingen en de Bollenstreek. In de gesprekken is hij naar voren gekomen als een verbinder en een aanjager van vernieuwing. Ik heb er vertrouwen in dat hij het beste in onze medewerkers naar boven zal brengen.”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant