Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Spelen na sloop noodgebouw de Achtbaan aan Distelweg

  Politiek

Voorhout •  B&W gaat de gemeenteraad voorstellen het noodgebouw naast basisschool de Achtbaan op Distelweg 58 te slopen en geen nieuwe maatschappelijke accommodatie daar meer te realiseren. Het wordt weer schoolplein.

Door Nico Kuyt

Het gebouw is technisch en bouwkundig afgeschreven en staat al een aantal jaar op de lijst om gesloopt te worden. Het is er tot nu toe nog niet van gekomen. Maar nu wil B&W het in de herfstvakantie tegen de vlakte gooien om zo zomin mogelijk overlast te veroorzaken voor de naastgelegen basisscholen. De gemeenteraad moet evenwel nog de 29.000 euro beschikbaar stellen voor de sloop. 

Kinderopvang eruit na de zomer

Het gebouw met drie lokalen is in 1998 neergezet als uitbreiding voor de Achtbaan, maar de school heeft het gebouw allang niet meer nodig. Al in 2012 heeft de basisschool het teruggeleverd aan de gemeente. Vanaf dat moment heeft Teylingen het verhuurd aan een kinderopvang, die daar een peuterspeelzaal exploiteerde. De staat van het gebouw is echter inmiddels zo slecht dat de gemeente het huurcontract per 31 augustus 2020 heeft beëindigd en over wil gaan tot sloop. Groot onderhoud is noodzakelijk om het gebouw veilig te houden en de rek is er nu eenmaal uit. De kinderopvang verlaat einde van de zomervakantie het optrekje. 

Geen nieuw complex

Na de sloop herstelt de gemeente het weer terug als schoolplein. Overwogen is nog om op dit stuk grond een nieuwe maatschappelijke accommodatie te realiseren, maar B&W heeft besloten dat niet te doen. Beter is het om later het gehele scholencomplex integraal te bekijken hoe de toekomst vorm kan worden gegeven.

Meer berichten