Beatrixlaan, gezien vanaf de Herenweg.
Beatrixlaan, gezien vanaf de Herenweg. Foto: pr./googlemaps

Buurt vraagt opnieuw om herinrichting Beatrixlaan

Politiek Warmond

Warmond • Een inwoner van de Beatrixlaan heeft een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad over het uitblijven van de herinrichting van de straat.

Door Nico Kuyt

Er is inmiddels al veelvuldig contact geweest met de gemeente over de verkeersveiligheid rond de Beatrixlaan. Directe aanleiding was een verkeersongeluk waar een destijds 5-jarig jongetje op de fiets frontaal aangereden werd door een automobiel. Het knaapje heeft er door gelukkige omstandigheden weinig aan overgehouden. "De toenmalige wethouder Ten Boden heeft de situatie nadien ter plekke waargenomen en beaamde dat de Beatrixlaan herinrichting behoeft", zo geeft de schrijver aan. 

Gepland in 2019

Al in een email van februari 2016 heeft de gemeente aan één van onze buurtbewoners laten weten dat de herinrichting stond gepland in 2019. Na dit bericht is nooit meer iets vanuit de gemeente gehoord. "Momenteel wonen er tientallen kinderen in de woningen aan de Beatrixlaan en nog tientallen meer in de direct omringende straten, die bij elkaar en buiten spelen. Zij hebben geen veilige mogelijkheid om over te steken naar elkaar, naar de speeltuin of het bos. Laat staan veilig door de straat te fietsen en de Herenweg te oversteken om naar school, voetbal en tennis te gaan", zo luidt de klacht. 

Snelheid

De onveiligheid in de Beatrixlaan wordt voornamelijk veroorzaakt door de diversiteit aan verkeer zoals bestelbusjes, vrachtwagens, tractoren, busjes met botentrailers, personenauto’s, SUV’s en zwaarder vrachtverkeer. Ook de snelheid, de onoverzichtelijke en onlogische huidige weginrichting zorgt voor onveiligheid. Oversteekmogelijkheden voor de kinderen zijn niet geregeld. Inmiddels hebben er wel tussentijdse maatregelen plaatsgevonden, maar die werken volgens de schrijver niet. Er werd niet minder hard gereden. 

Op de agenda

De bewoner vraagt nu de gemeenteraad om echte maatregelen te nemen. "Er is al jaren gevraagd om verbetering en veiligheid in de straat. Er is veel vrachtverkeer en werkverkeer door deze kinderrijke buurt, dit gaat nu eenmaal niet ongereguleerd samen. Tevens is er al jaren niks veranderd en is er geen onderhoud gepleegd aan de straat terwijl de situatie is veranderd en erom vraagt", zo besluit de schrijver en wil dat de Beatrixlaan zo spoedig mogelijk op de agenda en planning komt te staan van de gemeente en wil de start daarvan voor eind van dit jaar gerealiseerd zien, inclusief de burgerparticipatie.

Uit de krant