Logo deteylinger.nl
Foto: CC0
Teylingen

Fracties benaderd over mislopen inkomsten door oud papier

  Politiek

Teylingen • Het artikel in de Teylinger over het mislopen voor de verenigingen van veel geld omdat het oud papier door corona niet wordt opgehaald, heeft bij enkele fracties in de gemeenteraad tamelijk wat reacties van verenigingen opgeleverd.

Door Nico Kuyt

In de raadsvergadering van 24 september stelde D66-raadslid Edith Alkemade vragen over het missen van veel inkomsten voor de verenigingen door het niet kunnen ophalen van oud papier aan huis. De inzameling staat al maanden stil. Alkemade vroeg om een oplossing. Zij wees er op dat in andere gemeenten inmiddels weer oud papier wordt opgehaald door goede afspraken te maken. Wethouder Heleen Hooij verklaarde destijds aan de raad dat B&W zich beraadt over een mogelijke tegemoetkoming voor de verenigingen. 

Op de agenda

De melding heeft in de aanloop naar de raadscommissie Welzijn op 5 oktober bij in ieder geval de fracties van D66 en het CDA tot veel reacties van verenigingen geleid. “Wij zijn bezig om deze uit te zoeken”, meldde Alkemade de commissie . Zij vroeg het onderwerp in de volgende commissie te agenderen om die resultaten te delen met de commissieleden. De voorzitter en de griffie gaan de komende tijd kijken wanneer het snel op de agenda kan worden gezet.

Meer berichten