Logo deteylinger.nl
De Andreasschool.
De Andreasschool. (Foto: www.sophiascholen.nl)
Voorhout

Uitbreiding Andreasschool kan weer door

  Politiek

Voorhout • Wethouder Arno van Kempen is er met het bestuur van de Andreasschool aan de Rembrandtlaan uitgekomen over de kosten voor de uitbreiding met vier lokalen, zo bleek uit de afgelopen raadscommissie Welzijn.

Door Nico Kuyt

Het bestuur van de school had eerder een aanvraag ingediend voor de vergunning met een opgave van de kosten voor de uitbreiding, maar die stegen ver boven de door de gemeente beschikbaar gestelde gelden van 1,5 miljoen euro uit. Het zorgde voor vertraging van de realisering, omdat de vergunning niet werd verstrekt. De wethouder heeft daarop met het bestuur van de school gesprekken gevoerd. “We hebben met het vingertje door de begroting voor de uitbreiding gelopen. Vrijdag 2 oktober zijn we tot een bedrag uitgekomen. Op basis daarvan ga ik een raadsvoorstel maken. Dat zal 23 november in de raadscommissie Welzijn op de agenda staan”, zo maakte Van Kempen aan de commissie helder. 

Boven de 1,5 miljoen euro

Het bedrag zal wel boven de de 1,5 miljoen uitkomen, zo gaf hij alvast een winstwaarschuwing. Dit vanwege inflatie, verhoogde bouwkosten en extra kosten voor de gemeente voor de aanleg van parkeerplaatsen. “Het is nu wel een aanmerkelijk lager bedrag dan de school eerder indiende. Ik vind dat dit nu rechtvaardig is. De overeenstemming is bereikt. We gaan gezamenlijk verder.” De fracties in de commissie spraken hun teleurstelling uit hoe het zo gelopen is, maar er klonk ook hier en daar enige blijdschap dat er nu eindelijk schot in de zaak zit.

Meer berichten