Afbeelding
Foto: MV

Horecaondernemers roepen B&W op tot actie en vragen om noodfonds

Politiek Teylingen

Teylingen • Ondernemersvereniging Business Platform Teylingen heeft samen met diverse horecaondernemers op vrijdag 23 oktober overlegd om tot een plan te komen om coronaschade zo beperkt mogelijk te houden daar waar mogelijk. Uit dit overleg kwam een brief, die is ingediend bij de gemeente om mee te nemen in het overleg van het college van B&W.

Dat de coronamaatregelen de ondernemers in Teylingen raakt, dat is een feit. Eén groep wordt extra hard getroffen en dat zijn de horecaondernemers. Alle zaken zijn momenteel gesloten en het valt nog te bezien wanneer, en in welke vorm, zij weer open mogen. Het alternatief door te bezorgen en afhaalmaaltijden te serveren is een creatieve vorm van omzet draaien maar dit zorgt niet voor de omzet die nodig is om het hoofd boven water te houden. Daarbij zijn de gemaakte kosten voor het coronaproof maken van de horecazaken een kostenpost die niemand had voorzien.

Meer mogelijkheden voor terrassen

BPT en de horecaondernemers sloegen vrijdag 23 oktober de handen in één tijdens een constructief overleg waaruit een brief met oproep aan B&W ontstond. In deze brief wordt een dringend beroep gedaan op B&W om naar de aangedragen opties te kijken en deze te implementeren indien mogelijk. Zo vragen de ondernemers om meer mogelijkheden rondom hun terrassen, zodra de maatregelen versoepeld worden. Zo willen ze de mogelijkheid om een winterterras te hebben; (deels) overdekt, en eventueel een verwarmd terras. Ook vragen ze B&W om de terrassen een uur later mogen sluiten, om 24.00 uur, ook in 2021. Voor volgend jaar vragen ze ook de mogelijkheid om de ruimere terrassen die nu zijn toegestaan, opnieuw op te stellen. En willen ze vrijgesteld worden voor de precario en leges voor de terrassen en evenementenvergunningen voor dit en volgend jaar. 

Noodfonds

Ook vraagt BPT om het gemeentelijk noodfonds in te zetten zodat de horeca-ondernemers het hoofd boven water kunnen houden. 

Daarnaast is het verzoek of de gemeente in haar communicatie de onwenselijkheid van thuisfeestjes wil benadrukken, en -als de horeca weer open mag- wil communiceren dat de horecasector ‘coronaproof’ werkt. 

Op deze manier hoopt BPT haar steentje bij te dragen en te zorgen voor een snelle, constructieve en veilige manier van ondernemen voor alle horecaondernemers in Teylingen zodra dit weer mogelijk is. 

De hele brief is te vinden op https://www.businessplatformteylingen.nl/actueel/

Uit de krant