Logo deteylinger.nl
De Linneauslaan in juli 2018.
De Linneauslaan in juli 2018. (Foto: GoogleMaps)
Voorhout

‘Wegdek Linnaeuslaan opknappen’

  Politiek

Voorhout • Een inwoner klaagt de gemeenteraad aan over de deplorabele staat wegdek Linnaeuslaan. Een oplossing laat nu al jaren op zich wachten.

Door Nico Kuyt

De staat van het wegdek van de Linnaeuslaan levert volgens de schrijver nu gevaren op. Sinds 11 jaar bestaat dit wegdek al uit een noodbestrating en de permanente bestrating is tot op heden nog niet aangebracht. De bouw van het Herenstaetecomplex vormde aanvankelijk de reden voor deze ‘tijdelijke’ oplossing, maar is nooit hersteld, zelfs niet provisorisch, ondanks het inspreken van bewoners, correspondentie naar wethouders en ingezonden brieven in ‘De Teylinger’.

Fietsertje onderuit

“En dat nog los van de voortdurende parkeeroverlast door bouwvakkersbusjes in onze smalle laan, tot nu toe levert de noodbestrating al jaren gevaarlijke situaties op voor ouderen en schoolgaande kinderen. Die fietsen door het spoortunneltje naar de Oosthoutse scholen en vice versa. Het toeval wil dat er gisterochtend wederom een fietsend kind onderuitging in een geul, bedekt met natte bladeren. Het wegdek is namelijk aan beide zijden ernstig verzakt door zwaar bouwverkeer, zodat ook regenwater niet wordt afgevoerd. Het wachten is op vorst, waardoor er ernstiger ongelukken kunnen ontstaan. Bij deze wil ik u met klem verzoeken in de raads- dan wel commissievergadering aandacht te besteden aan de kwestie voor een spoedige herbestrating”, aldus de schrijver.

De mail staat als ingekomen stuk op de agenda van de raadscommissie Ruimte van 24 november.

Meer berichten