Logo deteylinger.nl
Marco van den Nouland ontvangt de voorzittershamer van Hans van Ek.
Marco van den Nouland ontvangt de voorzittershamer van Hans van Ek. (Foto: pr./Remy van Haarlem)
Teylingen

Marco van den Nouland nieuwe voorzitter CDA Teylingen

  Politiek

Teylingen • Hans van Ek heeft op woensdag 10 november na zes jaar het voorzitterschap van het bestuur CDA Teylingen de hamer overgedragen aan Marco van den Nouland.

“Wij hebben een ervaren en inhoudelijke sterke raadsfractie neergezet. Onze raadsleden uit de drie dorpskernen staan altijd voor iedereen klaar, ook nu in de oppositie. Het is bovendien de enige fractie in Teylingen waarin vrouwen de meerderheid vormen. Daar ben ik trots op!” stelt Van Ek bij zijn afscheid.

Zo breed mogelijke coaltie

Wat betreft gemeentelijke politiek vindt Van Ek dat het gemeentebestuur een zo goed mogelijke afspiegeling van de wens van de kiezer moeten zijn. Het CDA was in 2018 de grootste partij in Warmond en de tweede in Teylingen, maar werd niet betrokken in de coalitie. “Alle respect voor de inzet van het huidige liberale college, maar ik zou willen dat we met partijen samen bouwen aan een zo breed mogelijke coalitie. Zodat over twee jaar bij de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen recht kan worden gedaan aan de kiezers, de dorpen en het buitengebied in Teylingen. Aan het CDA zal het niet liggen!”.

Nieuwe voorzitter

Als nieuwe voorzitter is Marco van den Nouland benoemd. Hij is al een aantal jaren actief als penningmeester van het CDA Teylingen. Daarnaast ondersteunt Van den Nouland de CDA fractie bij financiële onderwerpen, zoals de jaarrekening en gemeentebegroting. Het bestuur is verder uitgebreid met de 18-jarige Jens Mekking uit Voorhout, één van de jongste bestuursleden van het CDA in Nederland.

Meer berichten